Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
09.10.2020 02:50

Liptovské múzeum chystá online vzdelávacie prenosy pre školy


Ilustračná snímka: (tasr).


Liptovské múzeum v Ružomberku pripravuje inovatívnu formu vzdelávacích programov pre školy. Prostredníctvom priamych internetových prenosov z prostredia svojich expozícií ponúkne učiteľom a žiakom vybrané témy z regionálnej histórie, národopisu i prírodných vied.


Doba trvania vysielania je rovnaká ako pri štandardnej vyučovacej hodine, teda 45 minút. Liptovské múzeum o tom informuje na sociálnej sieti.      

Prvé z kultúrno–vzdelávacích podujatí je na programe vo štvrtok 15. októbra. Kulisu bude vytvárať stredoveký gotický kostol Všetkých svätých v Ludrovej na Kúte. „Miesto s bohatou históriou a opradené povesťami ponúkne priestor na predstavenie zaujímavých tém z dobovej medicíny a kulinárstva. Karol Dzuriak a Ľubica Drusková v spolupráci s ďalšími kolegami priblížia internetovým návštevníkom spôsoby využitia byliniek v stredovekom a ranonovovekom liečiteľstve so zameraním na liečenie rán a v boji s dobovými epidémiami,” uvádza Liptovské múzeum. V časti venovanej tvorivým aktivitám naučia deti, ako si vyrobiť morovú masku či model liečivej rastliny v podobe brošne alebo dekorácie.      

Druhý z prenosov je naplánovaný na štvrtok 22. októbra. „Vladimír Hemala sa v ňom bude venovať prírodným podmienkam, faune a flóre Liptova s dôrazom na oblasť Západných, Vysokých a Nízkych Tatier. Program sa uskutoční v prostredí novootvorenej oddychovej zóny Múzea liptovskej dediny v Pribyline,” približuje múzeum.      

Živé vysielanie bude možné pozerať na FB stránke Liptovského múzea.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.09.2020
Environmentálna výchova a vzdelávanie v školskom roku 2020-2021
Slovenská agentúra životného prostredia pripravila pre žiakov, pedagógov a širokú verejnosť na nový školský rok 2020/2021 aktivity v oblasti environmentálnej výchovy a vzdelávania.
viac
06.10.2020
V oranžovej fáze sú štyri školy v BBSK
Štyri stredné školy, ktoré sú v zriaďovateľskej pôsobnosti Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) sa aktuálne k 5. 10. nachádzajú v oranžovej fáze semaforu.
viac
12.11.2020
Rezort školstva už odoslal peniaze na digitálne vybavenie škôl
Rezort školstva informuje, že viac ako 6 miliónov eur na digitálnu techniku už odišlo do škôl. Pokiaľ školy peniaze nedostali je potrebné sa obrátiť na zriaďovateľa, prípadne VÚC či okresný úrad.
viac
11.01.2022
Prečo mám rád slovenčinu, prečo mám rád Slovensko
V októbri 2021 Ministerstvo kultúry Slovenskej republiky vyhlásilo jubilejný, v poradí už 30. ročník celoslovenskej literárnej súťaže s medzinárodnou účasťou. Rád píšeš? Rád slohuješ? Rád vymýšľaš príbehy či skladáš básne? Potom je práve pre teba určená táto literárna súťaž.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %