Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
13.05.2018 02:30

Liptákom opäť zachutí pomáhať


Ilustračná snímka


Už po piaty raz sa chystá na Liptove podujatie, ktoré nielen chutí, ale aj pomáha. Posledná májová sobota bude na Liptovskom dvore v Liptovskom Jáne patriť obľúbenému projektu Pomáhať nám chutí.


Pôjde o atraktívny kuchársky súboj dvoch zvučných majstrov varešky. Boj to nebude samoúčelný. Jeho dôvodom bude získať čo najväčší objem peňazí na pomoc druhým a popritom si vychutnať skvelé kulinárske výtvory vychytených šéfkuchárov.

Cieľom večere v hoteli Liptovský dvor**** bude v sobotu 26. mája 2018 vytvoriť príjemnú atmosféru, sprostredkovať neopakovateľný gastronomický zážitok a vyzbierať čo najviac finančných prostriedkov, aby spríjemnili život ľuďom, ktorým ho skomplikovala vážna choroba. O chutné jedlo na tanieri sa postarajú hneď dvaja šéfkuchári. A o tom, ktorému to pôjde s vareškou lepšie rozhodnú samotní hostia.

 „Do pomyselného kuchárskeho ringu sa postaví náš šéfkuchár Peter Bracho, ktorý sa pýši ocenením Majster kuchár a Lukáš Hesko, šéfkuchár novovzniknutého projektu Akadémia v Trnave, ktorý počas jeho pôsobenia v bratislavskej reštaurácii FACH získal ocenenie od odbornej verejnosti Šéfkuchár roka 2017. To, že tento večer bude patriť medzi TOP v slovenskej gastronómii niet pochýb, to podstatnejšie je pomoc druhým. Naši hostia za jedlá zaplatia ľubovoľnú čiastku peňazí, pričom suma za ne od Petra Bracha z Liptovského dvora bude venovaná Centru pomoci detskej onkológie Svetielko nádeje v Banskej Bystrici a za jedlá Lukáša Heska z Akadémie zase poputujú pre Jakuba Vaneka, mladého muža, ktorému skrížila štúdium na Vysokej škole nevyliečiteľná choroba,“ povedal Richard Holec riaditeľ hotela Liptovský dvor****.

 Na večeru osobne dohliadne a sprevádzať ňou bude sympatická moderátorka Barbora Rakovská.

 „Hovorí sa, že Slováci sú pohostinní a prajní. Pevne verím, že účastníci tohto krásneho projektu pomôžu zaujímavou sumou, strávia krásny večer a možno pri tejto príležitosti aj zistia či je lepší Majster kuchár alebo Šéfkuchár roka, aj keď vlastne tu ani nejde o to kto zvíťazí,“ povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

 Počas štyroch ročníkov sa dobrým jedlom pomohlo krásnou sumou, ktorá dosiahla takmer dvadsaťtisíc eur. To koľko to bude tento rok je stále otvorené, tak ako možnosť sa tohto krásneho projektu zúčastniť.

 „Každý z piatich chodov budú hostia po vychutnaní oceňovať. A to vždy s vedomím, že tým niekomu pomáhajú. Teším sa, že sme už piaty krát súčasťou projektu pre ľudí, ktorí chápu, že pomáhať je dôležité.  Nesmierne si vážime každú pomoc tým, ktorí ju skutočne potrebujú,“ uzavrela fundraiser Svetielko nádeje Vanda Prandorfyová.

Autor: (ts-region Liptov)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.06.2016
Liptáci otvorili letnú turistickú sezónu
Obec Liptovský Ján bola vo štvrtok dejiskom spoločného otvorenia letnej turistickej sezóny v liptovskom regióne.
viac
09.12.2016
Príbeh Vianoc na Liptove
Až do sviatku Troch kráľov bude v Jánskej doline pre turistov a dovolenkárov sprístupnený drevený betlehem. Sedem sôch, ktorým dominuje Mária s Ježiškom pripomínajú krásny odkaz Vianoc. Ten túto sobotu pripomenie v kultúrnom dome v Liptovskom Jáne aj vystúpenie divadelníkov.
viac
10.09.2018
História ožije v drevených sochách
Pri tradičnej slovenskej drevenej kolibe Strachanovka v Liptovskom Jáne od 13. do 15. septembra ožije kus histórie a to vďaka 5. ročníku medzinárodných majstrovstiev vo vyrezávaní drevených sôch.
viac
10.09.2021
Nová krížová cesta na Liptove
Liptovský Ján a Jánska dolina privítajú už 7. ročník Medzinárodných majstrovstiev vo vyrezávaní drevených sôch – Drevené kráľovstvo. Téma tohto ročníka bude vysoko aktuálna – krížová cesta. Podujatie sa uskutoční 16. až 18. septembra pri Kolibe Strachanovka v Jánskej doline.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %