Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
09.01.2024 01:05

Levice chcú na investície využívať najmä mimorozpočtové zdroje


Mestský úrad v Leviciach


Prioritami mesta Levice v roku 2024 budú investície do komunikácií, zelene i verejného osvetlenia. Ako uviedol primátor Ján Krtík, väčšie investičné akcie chce radnica financovať z Programu Slovensko.


Podľa primátora vstupujú Levice do nového roka v zložitej ekonomickej situácii. "Očakávali sme príležitosti a pripravovali sme sa na investičný rozvoj, namiesto toho sme museli siahnuť po rezervách, ktoré sme si vytvorili a použiť ich na financovanie bežného chodu mesta," skonštatoval.         

Magistrát napriek tomu pripravuje nové projekty, na ktoré chce získať peniaze mimo rozpočtu mesta. "Plánujeme využiť zdroje aj z Programu cezhraničnej spolupráce a ďalších výziev a grantov. Ide predovšetkým o obnovu a prestavbu kultúrneho domu Družba, o rekonštrukciu komunikácií podľa spracovanej analýzy chodníkov a ciest. Plánujeme sa tiež venovať Schoellerovmu a hradnému parku i verejnému osvetleniu v častiach Cigánka, Nová osada, Kalinčiakovo. V týchto oblastiach sme nestrácali čas a sme pripravení aj projektovo," pripomenul Krtík.         

V roku 2024 svoju činnosť rozvinie aj spoločnosť Služby občanom mesta Levice, ktorá bola založená, aby umožnila zamestnávanie znevýhodnených a zraniteľných skupín občanov. "Chceme sa venovať aj koncepcii rezidentského parkovania a cyklodopravy. Verím, že vyhľadávanou pamiatkou sa stane po dlhých desaťročiach rekonštruovaná Židovská škola. Dokončená bude aj nová kompostáreň a systematicky sa chceme venovať čistote, zeleni a kvetom v meste," dodal Krtík.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.12.2016
Primátor Choma radikálne znížil dlh mesta Žilina
Primátorovi Igorovi Chomovi sa po náročných rokovaniach so štátom podarilo vysporiadať záväzok spojený s vybudovaním obytného súboru v Krasňanoch, ktorý odkúpi spoločnosť MH Invest II, s.r.o., patriaca pod Ministerstvo hospodárstva Slovenskej republiky.
viac
04.01.2017
Mesto Kežmarok vstúpilo do nového roka bez úverov
Kežmarskej radnici sa v roku 2016 podarilo ušetriť dostatočné zdroje na doplnenie rezervného fondu a koncom decembra splatila zostatok jej jediného bankového úveru.
viac
15.04.2018
Mesto Levice prefinancuje tohtoročné veľké investície úverom
Mesto Levice si zoberie úver vo výške 2,1 milióna eur na financovanie najväčších tohtoročných investičných akcií. K nim bude patriť výstavba dvoch veľkých parkovísk na sídlisku Rybníky 5 a Vinohrady, rekonštrukcie vybraných chodníkov i osvetlenie priechodov pre chodcov.
viac
13.12.2021
SR by mohla prijať od Európskej investičnej banky 120 miliónov eur
Slovensko by mohlo prijať od Európskej investičnej banky 120 miliónov eur už v januári 2022. Mali by byť určené pre oblasť teplárenstva a podporu výroby elektriny z obnoviteľných zdrojov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %