Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
12.01.2018 06:30

Kremnica bude tento rok hospodáriť s prebytkovým rozpočtom


Ilustračná snímka.


Mesto Kremnica bude v roku 2018 hospodáriť s prebytkovým rozpočtom, pričom prebytok predstavuje sumu 1207 eur. Bežný rozpočet je zostavený ako prebytkový a počíta s príjmami vo výške 4,498 milióna eur a výdavkami vo výške takmer 4,435 milióna eur.


Kapitálový rozpočet je zostavený ako schodkový. Kapitálové príjmy sú v sume 821 231 eur a kapitálové výdavky sú na úrovni 1,006 milióna eur. Schodok kapitálového rozpočtu je vykrytý prebytkom bežného rozpočtu a prebytkom z finančných operácií.

Mesto čakajú v tomto roku aj viaceré investície. Táto téma však bude podľa primátora Alexandra Ferenčíka viac aktuálna v čase, kedy už bude známy výsledok hospodárenia mesta v minulom roku. V rozpočte totiž nie sú zapojené dividendy mestských lesov, ani rezervný fond.       

Primátor načrtol, že medzi prioritami kremnickej samosprávy je najmä dokončenie rekonštrukcie mestskej telocvične ešte v prvom polroku tohto roka, pokračovanie v rekonštrukcii Základnej školy Pavla Križku či cesty pred poštou.      

„Chceme rozšíriť parkovacie kapacity na Ulici Jula Horvátha, kde sme to kvôli počasiu nestihli v predchádzajúcom roku,” podotkol s tým, že parkovacie miesta by mali pribudnúť aj na Dolnej ulici.

Mesto tiež bude pokračovať v rekonštrukcii ciest a chodníkov. Ešte pred koncom minulého roka podľa Ferenčíka zakúpilo infraset na opravy výtlkov asfaltovou zmesou. Opravy výtlkov tak budú podľa jeho slov jednoduchšie.       

Okrem toho má samospráva pripravených niekoľko projektov, s ktorými sa chce uchádzať o prostriedky z eurofondov. „Pokračovať budú aj prípravné práce na obytnej zóne Veterník, či práce na Relax centre. Chceli by sme opraviť strechu, ktorá tečie a spôsobuje problémy nad bazénom,” dodal primátor.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.11.2017
Prievidza plánuje v budúcom roku hospodáriť s viac ako 35,6 milióna eur
Prievidza plánuje budúci rok hospodáriť s vyrovnaným rozpočtom vo výške viac ako 35,6 milióna eur. Vyplýva to z jeho návrhu, ktorý samospráva zverejnila na oficiálnej internetovej stránke mesta.
viac
22.12.2017
V Skalici plánujú postaviť 33 bytov na podporu zamestnanosti
Mesto Skalica počíta v roku 2018 s rozpočtom zhruba 18 miliónov eur. Plánuje investície do materských a základných škôl, opravy ciest a chodníkov či s výstavbu 33 nájomných bytov s podporou Štátneho fondu rozvoja bývania na podporu zamestnanosti v regióne.
viac
17.04.2020
Mesto Svidník pre epidémiu koronavírusu plánuje prehodnotiť investície
Mesto Svidník v súvislosti s epidémiou nového koronavírusu očakáva výpadok v príjmoch približne 300 000 eur až 1,3 milióna eur.
viac
24.02.2021
Mesto Košice má v tomto roku hospodáriť s rozpočtom 236,3 milióna eur
Mesto Košice bude v tomto roku hospodáriť s rozpočtom okolo 236 miliónov eur. Celkový rozpočet je zostavený ako prebytkový. Na svojom utorkovom (23. 2.) rokovaní ho odobrilo mestské zastupiteľstvo (MsZ).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %