Utorok 30.04.2024
Dnes má meniny 
Anastázia
°C
13.06.2023 10:35

Kraj obnoví pavilón Domova sociálnych služieb na Záhonku vo Zvolene


Snímka zdroj: (ddadsszvolen.sk).


Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) pripravuje obnovu jedného pavilónu Domova sociálnych služieb na Záhonku vo Zvolene, čím dokončí komplexnú rekonštrukciu celého zariadenia. Potvrdila to hovorkyňa BBSK Lenka Štepáneková.


Ako priblížila, na obnovu bloku a prevádzkových priestorov vypracovali projektovú dokumentáciu v roku 2021. "Vlani bolo preinvestovaných 400 392 eur na rekonštrukciu striech prevádzkových priestorov a výťahu bloku," objasnila. Zdôraznila, že banskobystrickí krajskí poslanci na svojom májovom rokovaní v zmene rozpočtu schválili 900 000 eur na rekonštrukciu bloku a prevádzkových priestorov. "Spolu so sumou schváleného rozpočtu na tento rok vo výške 100.000 eur je celkový rozpočet na uvedenú akciu jeden milión eur," podotkla.

Podľa hovorkyne investícia zahŕňa obnovu ubytovacích priestorov pre 70 klientov s dôrazom na bezbariérový prístup. Súčasťou sú výmena umakartových jadier a vybudovanie bezbariérových hygienických zariadení, rekonštrukcia podláh, stropov i stien v izbách. Tiež výmena inžinierskych sietí ako rozvody vody, elektroinštalácie, kanalizácie i vykurovania. Upravia aj spoločné priestory, vstupnú halu, spoločenské miestnosti a zázemie pre zabezpečovanie ošetrovateľskej starostlivosti. Rekonštrukcia sa týka aj administratívnych a prevádzkových priestorov pre zamestnancov.

Štepáneková informovala, že predpokladaný začiatok prác je v júli tohto roka. Uskutočniť ich podľa jej slov plánujú prostredníctvom registrovaného sociálneho podniku Rozvojové služby BBSK.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.06.2022
Kraj spustil veľký cestný projekt pod Tatrami za takmer 43 miliónov eur
Prešovský samosprávny kraj začal s realizáciou projektu rekonštrukcie tzv. Cesty Slobody, ktorý predstavuje jednu z najväčších investičných akcií v doprave na území kraja za ostatné roky.
viac
15.08.2022
Plánujú obnoviť zariadenie sociálnych služieb vo Veľkom Krtíši
Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) plánuje obnoviť zariadenie sociálnych služieb vo Veľkom Krtíši. Potvrdila to hovorkyňa BBSK Lenka Štepáneková s tým, že to budú bytovky v areáli Domova dôchodcov a domova sociálnych služieb na Škultétyho ulici.
viac
28.10.2022
Kraj plánuje opraviť cestu medzi Banskou Bystricou a Zvolenskou Slatinou
Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) plánuje na svojom území opraviť cestu a mosty medzi Banskou Bystricou a Zvolenskou Slatinou v okrese Zvolen.
viac
28.07.2023
Projekt rekonštrukcie bývalého gymnázia vo Zvolene pokračuje
Projekt rekonštrukcie bývalého gymnázia na sídlisku Sekier vo Zvolene pokračuje. Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) hľadá do obnoveného areálu záujemcu, ktorý by v nej prevádzkoval zariadenie sociálnych služieb. Informovala o tom hovorkyňa BBSK Lenka Štepáneková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %