Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
23.02.2019 02:25

Kraj má na okres 8 miliónov z prostriedkov EÚ na investície


Ilustračná snímka, zdroj TTSK


Predstaviteľom samospráv okresu Trnava predstavili v pondelok 18. februára zástupcovia Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) investičné zámery na rok 2019.


Región získa investície v oblasti kultúry, školstva a budú realizované eurofondové projekty v doprave. Stretnutie v Trnave sa v pondelok uskutočnilo v rámci série mítingov s primátormi a starostami miest a obcí TTSK.

"V roku 2019 chceme v okrese Trnava investovať približne tri milióny eur do modernizácie ciest, opráv a modernizácie učební našich škôl a pokračovať v oprave Divadla Jána Palárika či Kopplovej vily Galérie Jána Koniarka v Trnave," povedal predseda TTSJ Jozef Viskupič.       

Popri tom má TTSK, ako dodal, na tento okres k dispozícii viac ako 8 miliónov eur z prostriedkov Európskej únie (EÚ). Vznikne sieť cezhraničných pútnických cyklotrás, kraj pripraví vlastnú nízkouhlíkovú stratégiu, viac ako milión eur bude investovaný do stredných škôl, a to hlavne na opravy budov a technického vybavenia.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.12.2018
Zamestnancom sociálnych zariadení v Trnavskom kraji zvýšili mzdy
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) vyčlenil od druhého polroka tohto roku na zvýšenie platov zamestnancov zariadení sociálnych služieb sumu vyše milióna eur. Ďalší milión eur uvoľnil ku koncu roka aj na jednorazovú odmenu pre týchto pracovníkov.
viac
07.01.2019
Ekologický čin roka v Trnavskom kraji možno prihlásiť do konca februára
Aktivity na budovanie environmentálneho povedomia verejnosti a na podporu zachovania biodiverzity podporuje Trnavský samosprávny kraj (TTSK) súťažou Ekologický čin roka. Aj za rok 2018 možno prihlásiť projekty, ktoré majú podiel na skvalitňovaní životného prostredia. Uzávierka je 28. februára.
viac
05.09.2019
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch
Trnavský župan Jozef Viskupič odovzdal Krajinský most v Piešťanoch spoločnosti, ktorá bude realizovať jeho rekonštrukciu. Dôvodom rekonštrukcie mosta sú poruchy na jeho spodnej časti a súčasťou opráv bude aj modernizácia úseku cesty Banka, ktorá je značne poškodená.
viac
15.01.2021
Obce a mestá môžu o dotácie požiadať aj cez portál DCOM
Trnavská župa premiérovo umožnila obciam a mestám požiadať o dotácie zo svojho rozpočtu aj prostredníctvom Dátového centra obcí a miest (DCOM). Majú na to čas do 5. februára 2021.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %