Nedeľa 12.05.2024
Dnes má meniny 
Pankrác
°C
09.12.2022 04:15

Kraj bude začínať rok 2023 v provizóriu, rozpočet má schvaľovať v januári


Ilustračná snímka.


Bratislavský samosprávny kraj (BSK) bude začínať rok 2023 v rozpočtovom provizóriu. Rozpočet na budúci rok plánuje schvaľovať až koncom januára.


Zastupiteľstvu, v ktorom v tomto volebnom období sedí množstvo nových poslancov, chce dať dostatočný priestor na oboznámenie sa s ním. Rovnaký postup aplikoval Úrad BSK aj po predchádzajúcich voľbách na prelome rokov 2017/2018.

"Poslancom chce dať kraj priestor na podrobné oboznámenie sa s chodom BSK a jednotlivými zložkami rozpočtu. V prípade schvaľovania rozpočtu v decembri by bol tento priestor značne obmedzený a rozpočet by bol schvaľovaný narýchlo," uviedla hovorkyňa BSK Lucia Forman.

Na otázku, či to nebude mať pre kraj negatívny dosah, keďže budúci rok sa z pohľadu inflácie i energokrízy označuje za kritický, odpovedala hovorkyňa záporne. Pri predpokladanom schválení rozpočtu ešte v januári nebude mať toto posunutie podľa nej prakticky žiadny dosah. "Použitie finančných prostriedkov za január bude môcť byť na konci januára v súlade so schváleným rozpočtom," poznamenala Forman.

Návrh rozpočtu má byt v zmysle legislatívy zverejnený na úradnej tabuli minimálne 15 dní pred prerokovaním v zastupiteľstve. Prvé budúcoročné zasadnutie poslaneckého zboru je predbežne navrhované na 27. januára 2023. Kraj však materiál plánuje zverejniť aj v skoršom termíne, a to začiatkom januára.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.12.2022
Žilinský samosprávny kraj začne v roku 2023 hospodáriť v rozpočtovom provizóriu
Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) začne v roku 2023 hospodáriť v rozpočtovom provizóriu. Poslanci zastupiteľstva ŽSK by mali budúcoročný rozpočet schvaľovať na januárovom zasadnutí. Predsedníčka ŽSK Erika Jurinová to povedala po pondelkovom zasadnutí zastupiteľstva ŽSK v Žiline.
viac
27.12.2022
Mesto vstúpi do roku 2023 v rozpočtovom provizóriu
Mesto Lučenec bude od januára hospodáriť v rozpočtovom provizóriu. Uviedol to hovorca mesta Andrej Barančok s tým, že prípravu budúcoročného rozpočtu negatívne ovplyvnilo hneď niekoľko faktorov.
viac
03.01.2023
Senica vstúpi do roku 2023 v rozpočtovom provizóriu
Mesto Senica vstúpi do roku 2023 v rozpočtovom provizóriu. Potvrdil to primátor mesta Martin Džačovský.
viac
25.01.2023
BSK má vytvorené rezervy pre prípadné enormné zvýšenie cien za energie
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) má vytvorené rezervy, ktoré mu pomôžu v prípade enormného zvýšenia cien za energie oproti pôvodným predpokladom. Uviedla to hovorkyňa BSK Lucia Forman.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %