Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
14.02.2018 12:27

Komuniké zo 16. rokovania Rady ZMOS


Pohľad do rokovacej sály. Snímka: (st)


Štrbské Pleso – 14. februára 2018 – Predseda Združenia miest a obcí Slovenska zvolal v poradí 16. zasadnutie Rady ZMOS, ktoré sa uskutočnilo 13. a 14. februára 2018 k nasledovnému programu.


Prvý rokovací deň po voľbe návrhovej komisie pokračoval prezentáciou produktov a služieb spoločnosti Asseco Central Europe, a. s., Bratislava na tému: „Smart city koncept“. Následne sa členovia rady venovali vyhodnoteniu plnenia úloh z uznesení, ktoré uviedla ústredná riaditeľka Kancelárie ZMOS Anna Labátová, a aktuálnym informáciám z legislatívneho procesu, ktoré predložili výkonní podpredsedovia Milan Muška a Jozef Turčány. Podpredseda Štefan Bieľak informoval o novelizácii zákona o obecnom zriadení. Milan Muška oboznámil členov rady s aktuálnym procesom prípravy nového stavebného zákona. Informáciu o aktuálnom stave v regionálnom školstve a informáciu o realizácii regulačných opatrení v zákone o hazarde uviedol Jozef Turčány. Národný potravinový katalóg Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR a možnosti jeho využitia v podmienkach samosprávy predstavil generálny tajomník služobného úradu Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Jaroslav Regec. Výkonný poradca CEMR Boris Tonhauser prezentoval perspektívy a možnosti Európskej a medzinárodnej spolupráce miest a obcí. Pred ukončením prvého rokovacieho dňa boli členovia rady informovaní o nových službách spoločnosti Telekom, a. s. a nových službách spoločnosti KIA.

Druhý rokovací deň otvorila prezentácia produktov a služieb spoločnosti GreMi KLIMA, s. r. o., po ktorej Anna Labátová informovala o organizačnom zabezpečení 29. snemu ZMOS. Jozef Turčány predstavil aktuálny stav v odpadovom hospodárstve. K terajšej situácii ochrany a hospodárenia v lesoch vystúpil prezident Združenia obecných lesov Milan Dolňan. Informácie o stave implementácie projektov programu Európa pre občanov a schválení projektu DCOM+ vrátane predpokladaného postupu implementácie uviedol Milan Muška. Rovnako predložil návrh priorít miestnej územnej samosprávy na prípravu národnej „Agendy 2030 pre udržateľný rozvoj.“ Predsedovia odborných sekcií Rady ZMOS informovali o činnosti odborných sekcií. Predposledným bodom rokovania bola prezentácia Športovej akadémie Mateja Tótha, po ktorej Jozef Turčány predstavil odpočet aktivít národného projektu Centrum sociálneho dialógu II.

 

 

 

 

Autor: Michal Kaliňák, hovorca a tajomník rady expertov


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.05.2020
Poslanci TTSK budú opäť rokovať prostredníctvom videokonferencie
Rokovanie Zastupiteľstva Trnavského samosprávneho kraja, ktoré je naplánované na stredu 20. mája 2020, sa uskutoční prostredníctvom videokonferencie. Župa využije túto možnosť po druhýkrát.
viac
23.09.2020
Komuniké z Predsedníctva ZMOS a Rady ZMOS
V poradí 6. zasadnutie Predsedníctva ZMOS sa uskutočnilo tesne pred rokovaním Rady ZMOS. Mnohé jeho závery boli následne prerokované na popoludňajšom rokovaní Rady ZMOS.
viac
28.09.2021
Poslanci ŽSK schválili návrh na udelenie ocenení Cena ŽSK pre tri osobnosti
Stalo sa tak na zasadnutí, ktoré sa v pondelok 27. septembra 2021 uskutočnilo prostredníctvom videokonferencie.
viac
21.03.2022
Komuniké z 12. rokovania Rady ZMOS
V poradí 12. zasadnutie Rady Združenia miest a obcí Slovenska sa venovalo témam, ktoré sú v aktuálnom období mimoriadne dôležité z hľadiska činnosti miestnej územnej samosprávy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %