Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
25.09.2017 06:00

Inovatívny projekt chce pomôcť s výukou envirovýchovy na školách


Kapacita projektu sa vyčerpala za 24 hodín, keď sa prihlásilo 350 škôl.


S výučbou základných tém environmentálnej výchovy chce pomôcť inovatívny projekt Misia modrá planéta s Kozmixom od neziskovej organizácie Edulab. Je určený žiakom tretieho a štvrtého ročníka základných škôl.


"Záujem škôl o Misiu modrá planéta nás veľmi príjemne prekvapil. Svedčí o tom, že učitelia na Slovensku majú chuť učiť inovatívne, pokiaľ majú profesionálne pripravené učebné materiály. Vysoký záujem je aj dokladom dôležitosti témy environmentálnej výchovy ako takej," uviedol Ján Machaj, riaditeľ neziskovej organizácie Edulab.       

Učitelia škôl, ktoré sa do projektu zapojili, dostanú kompletnú sadu materiálov na efektívnu výučbu základných tém environmentálnej výchovy na prvom stupni základnej školy. Medzi nimi je napríklad metodická príručka so vzdelávacími aktivitami, ktoré stavajú na zážitkovom a experimentálnom učení. Deti sa tak naučia, ako funguje kolobeh vody v prírode, či si môžu samy priamo v triede vytvoriť umelý dážď. Nebudú chýbať ani rôzne aktivity v teréne, mimo školy.       

Školy, ktoré sa nestihli zaregistrovať bezplatne, si môžu projektový balík dokúpiť. Partnermi projektu sú spoločnosti Agemsoft, Asekol, Mircosoft a Smart.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.03.2017
Prešov venuje hodinu našej Zemi
Mesto Prešov sa aj tento rok zapojí do projektu HODINA ZEME. Už v sobotu 25. marca vypnutím verejného osvetlenia spoločne pomôžeme zmierniť dôsledky a upozorniť na globálne otepľovanie, klimatické zmeny a svetelný smog.
viac
14.11.2017
Projekt IT - Akadémia má zlepšiť vzdelávanie v informatike a prírodných vedách
Zlepšenie vzdelávania mladých ľudí v informatickej, technickej a prírodovednej oblasti je základným cieľom nového národného projektu IT Akadémia – Vzdelávanie pre 21. storočie. V pondelok ho predstavili v priestoroch Vedeckého parku Univerzity Komenského v Bratislave.
viac
27.10.2020
SAŽP otvorila 5. kolo súťaže pre žiakov škôl Envirospektrum
Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP) vyzvala najmladšiu generáciu, aby prostredníctvom piateho kola súťaže Envirospektrum fotoaparátom opäť zaznamenala svoje udržateľné kroky i bezprostredného okolia.
viac
01.02.2023
Envirovzdelávanie je čoraz populárnejšie aj v slovenských školách
Na Slovensku zatiaľ nie je environmentálna výchova na školách povinnou, avšak enviro témy sú čoraz viac populárnejšie a stávajú sa súčasťou prierezových tém.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %