Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
09.03.2024 09:05

Humenné chce zelenú a modrú infraštruktúru, plánujú nové parky a vodné prvky


Ilustračná snímka Teraz.sk


Mesto Humenné plánuje získať nenávratný finančný príspevok na projekt "Zelená a modrá infraštruktúra v Humennom". Podporiť má biodiverzitu a skvalitniť mestské prostredie. Ako TASR informoval Marián Škuba z tlačového referátu, projekt pozostáva zo šiestich stavebných objektov.


Zahŕňa rekonštrukciu nepriepustnej plochy pri trhovisku, zelenú alej, parkové úpravy v južnej časti námestia, park Sokolej a dve fontány.         

Predmetom projektu je revitalizácia, tvorba a podpora zelene a podpora umelo vytvorených vodných prvkov. Mesto sa pripravuje na predloženie žiadosti o podporu v rámci vyhlásenej výzvy Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR.         

Škuba uviedol, že plán revitalizácie mestských lokalít je založený aj na jej nadväznosti: "Fontána lásky sa nachádza na Námestí slobody, ktorého časťou je trhovisko. Prepojením severnej a južnej časti námestia je zelená alej, kde má pribudnúť aj fontána, a na neďalekých miestach sa majú realizovať parkové úpravy." Doplnil, že plánovaný park Sokolej sa má nachádzať vo vstupnej časti Sídliska pod Sokolejom a napriek tomu, že je od plánovaných objektov oddelený, vizuálne pokračuje v jednej osi.         

Celkové predpokladané oprávnené výdavky projektu sú vo výške cca 1,6 milióna eur, pričom spolufinancovanie mesta predstavuje osem percent.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.10.2016
V regióne Gron pribudla nová turistická trasa, ktorá spája dve mestá
Približne po roku práce sa podarilo Oblastnej organizácii cestovného ruchu (OOCR) Región Gron do úspešného konca zavŕšiť projekt novej turistickej trasy, ktorá spája mestá Nová Baňa a Žarnovica.
viac
16.05.2017
Dobrovoľníci otvoria brány prvého slovenského sirotinca
Dobrovoľníci otvoria brány prvého slovenského sirotinca a pre verejnosť usporiadajú piaty Deň modranského sirotinca už 20. mája 2017. Modranský sirotinec je vyhlásený za národnú kultúrnu pamiatku.
viac
15.02.2020
Lučenec plánuje rozširovať smart prvky v doprave a ďalších oblastiach
Rozširovanie takzvaných smart prvkov je jedným z aktuálnych zámerov samosprávy Lučenca pre najbližšie obdobie. Podľa slov primátorky Alexandry Pivkovej sa mienia zamerať napríklad na oblasť dopravy či služieb obyvateľom.
viac
06.03.2021
Ekocentrum v Čunove plné náučných a interaktívnych prvkov
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) pripravuje zriadenie multifunkčného nadregionálneho enviro-vzdelávacieho centra. Vznikne v areáli Národnej kultúrnej pamiatky Kaštieľ a Sýpka v Čunove.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %