Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
27.10.2022 02:25

Hrad Likava a archeoskanzen pri Liptovskej Mare sprístupnia aj cez prázdniny


Na archívnej snímke hrad Likava. Snímka zdroj: (tasr).


Liptovské múzeum počas nadchádzajúcich prázdnin sprístupní pre verejnosť aj expozície, ktoré v tomto období bývajú väčšinou zatvorené. Ide o Hrad Likava a Archeoskanzen Havránok pri Liptovskej Mare.


Otvoria ich od piatka (28. 10.) do utorka (1. 11.) medzi 9.00 a 16.00 h. Informovala o tom odborná referentka kultúry v Liptovskom múzeu Martina Vilčeková.

Expozície v Ružomberku, Liptovskom Mikuláši a v Liptovskom Hrádku budú otvorené v nezmenenom režime. "V Ružomberku môžu návštevníci vidieť výstavu 110 rokov Liptovského múzea, v Liptovskom Mikuláši zas zistia niečo o tradičnom odievaní Liptova na výstave Zruční aj pekní," priblížila Vilčeková.

Ako dodala, v Liptovskom Hrádku je pripravená výstava zameraná na život vo vidieckom prostredí po západe slnka. Návštevníci sa tak môžu dozvedieť niečo o spávaní a svietení v minulosti alebo o tom, ako si predkovia krátili dlhé zimné večery.

Navštíviť sa podľa Vilčekovej oplatí aj Múzeum liptovskej dediny v Pribyline, ktoré je v tomto období verejnosti prístupné denne od 9.00 do 15.30 h. Posledný vstup je možný o 14.30 h.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.06.2020
Podzemie Trenčianskeho hradu ovládnu na tri mesiace strašidlá
Podzemie Trenčianskeho hradu ovládnu počas najbližších troch mesiacov strašidlá. Unikátna expozícia strašidiel českého autora Aleša Drašnara má na Slovensku premiéru.
viac
19.06.2020
Od júla sa opäť otvoria brány Fiľakovského hradu a Mestského vlastivedného múzea
Mimoriadna situácia prvej polovice tohto roka poznačila aj turistický ruch vo Fiľakove. Turistická sezóna na hrade, ktorý je najnavštevovanejšou atrakciou mesta, sa obvykle zahajuje v polovici marca.
viac
23.02.2022
Liptovské múzeum uviedlo do života novú expozíciu - Poklad z Likavy
Liptovské múzeum má pripravenú atraktívnu novinku. Dnešným dňom bola do života uvedená nová expozícia - Poklad z Likavy. Ide o slovenský unikát. Jedinečný poklad z Likavky bol objavený pred tromi rokmi náhodou manželským párom pri potulkách lesom neďaleko Hradu Likava.
viac
29.06.2022
V Liptovskom múzeu sprístupnili novú expozíciu o dejinách Liptova
Novú stálu expozíciu Stredoveké a novoveké dejiny Liptova sprístupnili v utorok v Liptovskom múzeu v Ružomberku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %