Streda 01.05.2024
Dnes má meniny 
Sviatok práce
°C
11.07.2023 10:35

Históriu a zaujímavosti mesta priblížia turistom komentované prehliadky


Na snímke mestská veža na námestí v Brezne. Snímka zdroj: (tasr).


Turisti, ktorí v lete zavítajú do horehronskej metropoly, môžu spoznávať mesto Brezno prostredníctvom komentovaných prehliadok. Každoročne ich organizuje Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Región Horehronie v spolupráci s mestským infocentrom vo zvonici.


Ako v pondelok na webovej stránke informovala radnica, záujemcom chcú takto priblížiť históriu, ale aj zaujímavosti najväčších mestských dominánt, na ktoré sú Brezňania obzvlášť hrdí. Prehliadky sa konajú každý druhý štvrtok, teda 13. a 27. júla, 10. a 24. augusta so začiatkom o 15.00 h pred mestskou vežou. Dve OOCR pripravila aj vo večerných hodinách so začiatkom o 19.00 h. Jednu už majú za sebou, druhá je naplánovaná na 17. augusta. Kapacita je však obmedzená, preto je nutná rezervácia.

"Tematicky bude venovaná príbehom zo života zvonárov v Brezne, ktorí bili na srdce zvonov viac ako dve stáročia. Neľahký život zvonára a jeho ženy činoherne znázornia profesionálni herci z divadelného sveta," uvádza mesto.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.08.2019
Dobrodružné výlety po Horehroní možno absolvovať ekologickou dopravou zadarmo
Oblastná organizácia cestovného ruchu Región Horehronie láka na dobrodružné výlety ekologickou dopravou zadarmo so sprievodcom. Podľa Petry Ridzoňovej Hlásnikovej, výkonnej riaditeľky OOCR Región Horehronie, turisti a domáci sa u nich môžu počas letných prázdnin spoľahnúť na cyklobus a tourbus.
viac
02.10.2020
Na zaniknutom hrade sa konala prvá komentovaná prehliadka
Na zaniknutom hrade Breznica sa vo štvrtok (1. 10.) v rámci projektu Pohronská hradná cesta konala vôbec prvá komentovaná prehliadka.
viac
29.06.2021
Prázdninové potulky s kronikárom
Oblastná organizácia cestovného ruchu Región Šariš sa rozhodla v letnej turistickej sezóne 2021 priniesť návštevníkom Prešova obľúbenú aktivitu zameranú na tzv. “Living History”.
viac
02.08.2021
Na Horehroní chystajú historické preteky na cyklodrezinách a bude aj vínna cesta
Horehronie ponúka počas tohto leta viaceré atrakcie pre návštevníkov a nebude tomu inak ani v závere tohto týždňa. Už v piatok (6. 8.) o 10.00 h odštartujú v Hronci historicky prvé preteky na horehronských cyklodrezinách.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %