Streda 01.05.2024
Dnes má meniny 
Sviatok práce
°C
12.10.2023 12:05

Havrana čierneho sa pokúsia odplašiť z centra mesta dravce


Havran čierny. (Ilustračná snímka TASR)


Mesto Zlaté Moravce získalo povolenie na odplašenie havrana čierneho z centra mesta pomocou dravcov. Odplašenie havranov by sa malo realizovať v troch termínoch v mesiaci november, informoval magistrát.


Samotné odplašenie by mali vykonať odborníci zo Sokoliarstva Kanát z Rimavskej Soboty.         

Niekoľko desiatok párov havrana čierneho hniezdi v centre mesta už dlhší čas. Epicentrum hniezd sa nachádza na platane pri budove hlavnej pošty. Mesto Zlaté Moravce v máji tohto roka podalo žiadosť na Ministerstvo životného prostredia SR, odbor ochrany prírody a krajiny o povolenie výnimky zo zákazov ustanovených v zákone. Radnica žiadala o vydanie rozhodnutia, ktorým bude povolené odplašenie havranov čiernych formou lietania so sokoliarskymi dravcami a sovami.

 

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.01.2018
Samospráva chce ľudí informovať cez sms-ky
Mesto Zlaté Moravce má v pláne zaviesť nový informačný systém prostredníctvom sms správ a emailov. Ľudia by tak mohli cez svoje mobilné telefóny a počítače dostávať vždy včas všetky dôležité oznamy i kultúrne pozvánky. Samospráva už odoslala prvé skúšobné správy.
viac
21.01.2019
Mesto si chce zobrať úvery na financovanie investícií
Mesto Zlaté Moravce plánuje prijať preklenovací a investičný úver v celkovej sume pol milióna eur. Prijatie preklenovacieho úveru v celkovej sume 452.265 eur a investičného úveru v objeme 47.735 eur budú schvaľovať mestskí poslanci na januárovom zasadnutí mestského zastupiteľstva.
viac
22.06.2019
Mesto postavilo v Prílepoch prvé ihrisko výlučne z vlastných zdrojov
V Zlatých Moravciach pribudlo prvé multifunkčné ihrisko, ktoré mesto postavilo výlučne z vlastných zdrojov. Radnica na jeho výstavbu vyčlenila zo svojho rezervného fondu 50 000 eur.
viac
28.10.2019
Mesto pripravuje rekonštrukciu kaštieľa Migazziovcov
Mestskí poslanci schválili predloženie žiadosti o dotáciu z rozpočtovej kapitoly MK SR na projekt obnovy kaštieľa, spolufinancovanie realizovaného projektu mestom vo výške najmenej päť percent z celkového rozpočtu projektu a financovanie prípadných neoprávnených výdavkov z rozpočtu mesta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %