Streda 08.05.2024
Dnes má meniny 
Ingrida
°C
07.03.2018 09:38

Handlová podporí financiami projekty na zlepšenie životného prostredia


Ilustračná snímka, zdroj: odpady.sk


Handlová tento rok podporí dotáciou projekty, ktoré majú prispieť k zlepšeniu životného prostredia v meste i jeho okolí. Na aktivity v rámci programu Hoď to tam! vyčlenila financie v rozpočte mesta. Program odobrili handlovskí mestskí poslanci na svojom rokovaní koncom februára.


Projekt Hoď to tam! je v poradí 11. programom samosprávy Handlovej na podporu financovania aktivít v oblasti práce s deťmi a mládežou. "Je nástrojom participácie a aktivizácie mládeže na miestnej úrovni, podporuje nápady mladých ľudí a vytvára podmienky na ich realizáciu," uviedla predsedníčka komisie vzdelávania, práce s deťmi a mládežou pri mestskom zastupiteľstve v Handlovej Jarmila Podobová.      

 V tomto roku samospráva podporí na základe návrhu komisie aktivity a projekty v oblasti ekologickej a environmentálnej výchovy, teda takzvané zelené projekty na zlepšenie životného prostredia v meste a blízkom okolí. Na tento účel vyčlenila radnica v rozpočte mesta čiastku 1000 eur.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.06.2016
Zvolenské deti vymaľovali kontajnery na odpad
V týchto dňoch sa vo Zvolene objavili tzv. ilustrované kontajnery. Vytvorili ich žiaci tamojších základných škôl na základe podnetu spoločnosti, ktorá v meste likviduje odpad.
viac
21.01.2019
Výzva na podporu životného prostredia a rozvoja vidieka do konca januára
Bratislavský samosprávny kraj v súlade so všeobecne záväzným nariadením Bratislavského samosprávneho kraja č. 5/2018 o poskytovaní dotácií z rozpočtu BSK zverejnil 27. novembra 2018 výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácií z Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy.
viac
05.01.2022
BSK podporí projekty v oblasti ochrany životného prostredia a rozvoja vidieka
Projekty v oblastiach životného prostredia, turizmu a environmentálnej výchovy, vzdelávania a osvety (EVVO) budú podporované Bratislavským samosprávnym krajom (BSK) aj v roku 2022.
viac
12.05.2023
Mesto opäť finančne podporí aktivity detí a mládeže
Samospráva Handlovej opäť finančne podporí aktivity deti a mládeže. Žiadosti o grant s návrhmi aktivít v rámci programu Hoď to tam! môžu záujemcovia zasielať radnici do 21. mája. Projekty mesto podporí sumou 1500 eur. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %