Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
03.08.2021 02:30

Furčiansky miestny úrad sa sťahuje


Snímka zdroj: (tvkosice.sk).


Miestny úrad mestskej časti (MČ) Košice-Dargovských hrdinov nebude od piatka (6. 8.) do štvrtka 12. augusta vykonávať svoje kompetencie, dôvodom je sťahovanie sa. Od 13. augusta bude sídliť v obchodnom centre na ulici Povstania českého ľudu 3. Uviedla to MČ, ktorá je známa aj ako Furča.


„Proces sťahovania v priebehu prvej polovice augusta bude náročný. Našou prioritou však je, aby sme to všetko zvládli čo najrýchlejšie a aby to čo najmenej obmedzilo úradné hodiny pre obyvateľov. Zamestnanci miestneho úradu preto budú aj v čase osobného voľna pracovať na čo najrýchlejšom presťahovaní miestneho úradu,“ povedal starosta Jozef Andrejčák.

Ako pripomenul, doposiaľ sídlili na Dvorkinovej ulici v priestoroch Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVaR), ktoré ich však potrebuje pre svojich zamestnancov. „V týchto priestoroch sme neplatili nájomné, uhrádzali sme jedine náklady spojené s energiami či internetom a telefónnymi linkami, pretože medzi MČ a ÚPSVaR bola uzavretá zmluva o výpožičke nebytových priestorov,“ uviedol.

Podľa starostu bude miestny úrad po dlhých rokoch sídliť v moderných a reprezentatívnych priestoroch. Dodal, že vďaka svojej polohe bude zároveň bližšie k obyvateľom prichádzajúcim mestskou hromadnou dopravou alebo pešo.

Miestny úrad má v trvalom pracovnom pomere 24 zamestnancov a 13 opatrovateliek. K dispozícii bude mať 558 metrov štvorcových. Mesačné náklady sa budú pohybovať do 3000 eur, pričom ročné náklady na nové priestory vzrastú približne o 15 000 eur v porovnaní s predchádzajúcim obdobím. Nájomná zmluva je podpísaná na päť rokov s päťročnou opciou. Celý proces zmeny a jej zmluvné podmienky boli schválené miestnym zastupiteľstvom MČ.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.07.2021
Úrad pre správu zaisteného majetku začína svoju činnosť
S príchodom augusta začína oficiálne fungovať nový Úrad pre správu zaisteného majetku. Jeho zriadenie vychádza z rozsiahleho zákona k zaisťovaniu majetku, ktorý ministerka spravodlivosti Mária Kolíková presadila v uplynulom roku.
viac
14.11.2022
V mestskej časti Košice-Dargovských hrdinov vznikne mládežnícky parlament
V košickej mestskej časti Dargovských hrdinov vznikne mládežnícky parlament. Jeho cieľom bude zastupovanie mládeže, podpora aktivít pre nich a tiež zvyšovanie povedomia a participácie mladých na živote mestskej časti.
viac
15.11.2022
Z participatívneho rozpočtu MČ Dargovských hrdinov prerozdelia 24 000 eur
Spolu 24 000 eur prerozdelí košická mestská časť (MČ) Dargovských hrdinov na projekty v rámci participatívneho rozpočtu. Obyvatelia tejto MČ či tunajšie občianske združenia môžu svoje projekty predkladať do konca mesiaca.
viac
09.01.2023
Nový starosta Furče chce pokračovať v začatých projektoch
Nový starosta druhej najväčšej košickej mestskej časti (MČ) Dargovských hrdinov, Dominik Babušík, chce pokračovať v rozbehnutých projektoch. Podľa neho je na mieste aj otázka kompetencií MČ.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %