Streda 01.05.2024
Dnes má meniny 
Sviatok práce
°C
26.10.2022 03:20

Fiľakovo získalo na obnovu vnútrobloku v centre mesta takmer 530 000 eur


Fiľakovo.


Samospráva Fiľakova získala z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) takmer 530 000 eur ako dotáciu na revitalizáciu vnútrobloku medzi ulicami Sládkovičova, Železničná a Parková v centre mesta.


"Obnova verejných priestorov na mestských sídliskách, ktoré boli vybudované za bývalého režimu a už nespĺňajú požiadavky dnešného života, je aktuálnou témou v mnohých samosprávach. Nám sa v uplynulých rokoch podarilo zainvestovať do sídliska na Farskej lúke, kde sme vyasfaltovali cesty, postavili nové parkovisko i detské ihrisko. V týchto dňoch dokončujeme revitalizáciu spevnených plôch za 'stobytovkou' v centre mesta," informuje mesto.

Vďaka úspešnému projektu samospráva zrekonštruuje na Farskej lúke v budúcom roku aj všetky chodníky pri bytovkách.

Súčasťou najnovšieho projektu budú aj rekonštrukcie dnes už nefunkčného detského ihriska, spevnených plôch a parkoviska, chodníkov, verejného osvetlenia i revitalizácia verejnej zelene. Práce by sa mohli začať na jar budúceho roka.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.04.2020
Skalica pokračuje v regenerácii verejného priestranstva
Mesto Skalica pokračuje v projekte s názvom Regenerácia vnútrobloku sídliska na ulici Mallého. V rámci Integrovaného regionálneho operačného programu bola mestu Skalica schválená dotácia na účel zveľadenia prostredia.
viac
11.11.2020
Mesto získalo 736 946 eur z nórskych fondov na opravu kaštieľa
Mesto Želiezovce získalo 736.946 eur z grantového mechanizmu EHP a Nórska na obnovu strechy a severovýchodného krídla kaštieľa v Želiezovciach. Potvrdila to vicepremiérka a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová.
viac
16.07.2021
Fiľakovo plánuje komplexne obnoviť vnútroblok v centre mesta
Obnova okolia mestských sídlisk, ktoré boli vybudované za bývalého režimu a už nespĺňajú požiadavky dnešného života, je aktuálnou témou v mnohých samosprávach.
viac
25.07.2022
Vo Fiľakove vyasfaltujú sedem ulíc, obnovou prejde aj časť jedného vnútrobloku
Vo Fiľakove sa začali prípravy na rozsiahle asfaltovanie ciest a spevnených plôch. Počas najbližších týždňov sa zrekonštruuje povrch na siedmich uliciach. Komplexnou obnovou prejde aj časť vnútrobloku na Biskupickej ulici.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %