Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
07.11.2020 07:35

Fiľakovo otvorí odberné miesto


Mestský úrad Fiľakovo. Snímka TASR.


V sobotu 7. novembra sa aj vo Fiľakove otvorí jedno odberné miesto pre testovanie na covid-19. Hoci sa Lučenecký okres nachádza v zóne, kde celoplošné testovanie neprebehne, mesto vyšlo v ústrety viacerým žiadostiam zo strany obyvateľov.


Odberný tím bude počas soboty pôsobiť na mestskej tržnici v čase medzi 08:00 ráno 20:00 hod. večer s obednou a večernou prestávkou. „Registrovali sme od viacerých obyvateľov, že sa budú potrebovať dať pretestovať, napríklad takí, ktorí prišli tento týždeň zo zahraničia alebo takí, ktorí pracujú v červených okresoch. Preto sme sa rozhodli požiadať Okresný úrad v Lučenci o otvorenie jedného odberného miesta aj v našom meste,“ povedal primátor Attila Agócs.

Okresný úrad žiadosti mesta vyhovel, a tak štát poskytne testovacie sety, certifikáty a armádnu výpomoc. „Administratívnych pracovníkov a zdravotníkov, ochranné pomôcky a likvidáciu nebezpečného odpadu zabezpečujeme my na vlastné náklady, obedy pre pracovníkov opäť bezplatne zabezpečí miestny sponzor,“ dodal s tým, že okrem spomenutých prípadov sa bude môcť prísť otestovať ktokoľvek, kto o to prejaví záujem. „Odberné miesto bude okrem mesta slúžiť pre celý južný mikroregión okresu. Už teraz nás kontaktovali viacerí starostovia okolitých obcí, že ich obyvatelia sú tejto možnosti radi a využijú ju,“ uzavrel.

Autor: (ts-MsÚ Fiľakovo)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.04.2020
Pomáhajú medici i dobrovoľníci
Pri vstupnej kontrole, triedení a testovaní pacientov vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Žiline už niekoľko týždňov aktívne pomáhajú študenti medicíny spolu s dobrovoľníkmi zo Slovenského Červeného kríža (SČK).
viac
16.07.2020
Zapojte sa do druhého kola prieskumu európskej nadácie EUROFOUND
Tripartitná agentúra Európskej únie prichádza s druhým prieskumom zameraným na monitorovanie vplyvu súčasnej pandémie na naše osobné a pracovné životy s cieľom porovnať súčasné obdobie po pandémii s obdobím, kedy sa uplatňovali reštriktívne opatrenia.
viac
07.11.2020
Druhé kolo celoplošného testovania v Prešove
V meste Prešov bude od 7. 11. 2020 do 8. 11. 2020 prebiehať druhé kolo celoplošného testovania na ochorenie COVID-19.
viac
03.05.2024
Beluša získa tri nové odberné miesta Packety
Spoločnosť Packeta požiadala o prenájom troch častí pozemkov, ktoré sa nachádzajú na námestí, pri bytovkách Ľ. Štúra a vedľa areálu základnej školy v Beluši. V daných lokalitách plánuje žiadateľ vybudovať tri odberné miesta pre zásielky elektronického obchodu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %