Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
16.02.2023 10:35

Fašiangový sprievod v Múzeu slovenskej dediny môžu doplniť i návštevníci


Snímka zdroj: (tasr).


Fašiangovú atmosféru si môžu v nedeľu (19. 2.) vychutnať návštevníci Múzea slovenskej dediny Slovenského národného múzea (SNM) v Martine na podujatí Už sa fašiang kráti. Informovala o tom kultúrno-propagačná manažérka SNM v Martine Milena Kiripolská.


Doplnila, že vo fašiangovom sprievode so začiatkom o 10.30 h, 12.30 h a 14.30 h sa predstavia členovia folklórnej skupiny Limbora z Prečína. "Za náreku plačiek a veselej muziky pochovajú basu, ktorá bude odpočívať až do vzkriesenia na Veľkú noc. Do programu sa budú môcť zapojiť aj návštevníci, ak prídu v maske a doplnia náš sprievod," uviedla.

Zatancovať a zaspievať si budú môcť spolu s tradičnými maškarami – chlapom v koši, turoňom, chriapou, prespankou, babou naopak či jazdcom na koni. Počas podujatia nebudú chýbať ani ukážky a predaj výrobkov od ľudovoumeleckých výrobcov. Každý päťdesiaty návštevník Múzea slovenskej dediny získa voľnú vstupenku do všetkých expozícií SNM v Martine na rok 2023, dodala Kiripolská.

Podujatie podporilo OZ Jahodnícke háje.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.02.2019
Folkloristi z Prečína pochovali basu v Múzeu slovenskej dediny
Fašiangovú atmosféru predstavilo v nedeľu prvé tohtoročné podujatie v Múzeu slovenskej dediny Slovenského národného múzea (SNM) v Martine pod názvom Už sa fašiang kráti.
viac
18.08.2020
Žatevné zvyky predstavia v Múzeu slovenskej dediny na podujatí Dožinky
Zvyky, ktoré v minulosti sprevádzali žatvu na dedine, ukážky poľnohospodárskych prác a dožinkové slávnosti predstavia v nedeľu (23. 8.) na podujatí Dožinky v Múzeu slovenskej dediny Slovenského národného múzea (SNM) v Martine.
viac
15.02.2022
Sprievod masiek pripomenie v Múzeu kysuckej dediny fašiangovú atmosféru
Sprievod masiek prejde naprieč Múzeom kysuckej dediny vo Vychylovke v nedeľu 27. februára počas programu Fašiangy sa krátia, už sa nenavrátia... Kysucké múzeum v Čadci ho pripravuje pri príležitosti 50. výročia svojho založenia.
viac
03.04.2023
Veľkonočné zvyky na dedine spoznali návštevníci Múzea slovenskej dediny
Veľkonočné tradície a zvyky spoznali v nedeľu návštevníci Múzea slovenskej dediny Slovenského národného múzea (SNM) v Martine na podujatí Veľká noc na dedine.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %