Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
20.02.2023 01:30

EF poskytne podporu obciam v oblasti ochrany ovzdušia


Ilustračná snímka.


Environmentálny fond (EF) poskytne pomoc v oblasti ochrany ovzdušia. Žiadatelia sa môžu uchádzať o dotáciu do 17. apríla. Informovala o tom vedúca oddelenia komunikácie a propagácie EF Tamara Lesná.


"EF si kladie za cieľ podporiť aktivity, ktoré smerujú k zlepšeniu kvality ovzdušia prostredníctvom zníženia emisií a tuhých častíc znečisťujúcich látok," povedala Lesná. Oprávnenými žiadateľmi sú samosprávy obcí, miest a krajov, združenia obcí a záujmové združenia, príspevkové a rozpočtové organizácie verejnej správy.

Podpora je rozdelená do dvoch okruhov činností. Lesná pripomína, že žiadateľ môže žiadať o dotáciu iba z jedného okruhu. Envirofond podporí výrobu tepla, elektrickej energie a ohrevu vody prostredníctvom využívania obnoviteľných nízkoenergetických zdrojov. Maximálna výška dotácie je 200 000 eur.

O dotáciu možno požiadať aj na projekty zamerané na zlepšenie kvality ovzdušia prostredníctvom budovania zelenej infraštruktúry v urbanizovanej krajine. V tomto prípade podľa Lesnej EF poskytne najviac 50 000 eur.

"EF poskytuje poberateľom dotácie možnosť finančnej podpory päť percent spoluúčasti formou výhodného úveru s iba 0,1-percentným úrokom fixovaným počas celej doby splácania," pripomenula Lesná.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.05.2021
Z dotácie Envirofondu vybuduje Horná Potôň 1500 metrov kanalizácie
Obec Horná Potôň v okrese Dunajská Streda získala z Environmentálneho fondu 1,189 milióna eur a tak môže budovať ďalšiu vetvu kanalizácie pre domácnosti.
viac
11.10.2021
Ľ. Vačok: EF plánuje v krajských mestách otvoriť regionálne centrá
Environmentálny fond (EF) plánuje v krajských mestách na Slovensku otvoriť regionálne centrá. Fond aktuálne pracuje na otvorení prvej prevádzky v Košiciach, ďalšie centrum by malo byť v Banskej Bystrici.
viac
17.02.2023
EF poskytne podporu obciam v oblasti odpadového hospodárstva
Environmentálny fond (EF) poskytne pomoc v oblasti rozvoja obehového a odpadového hospodárstva. Žiadatelia sa môžu o dotáciu uchádzať do 17. apríla. Informovala o tom vedúca oddelenia komunikácie a propagácie EF Tamara Lesná.
viac
13.06.2023
Na zelené projekty môžu získať samosprávy, školy i nadácie 3,5 mil. eur
Na ochranu prírody a krajiny, rozvoj regiónov národných parkov (NP) a environmentálne vzdelávanie vyčlenilo ministerstvo životného prostredia (MŽP) prostredníctvom Environmentálneho fondu (EF) a Štátnej ochrany prírody (ŠOP) SR viac ako 3,5 milióna eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %