Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
16.12.2020 09:25

Dva mosty v Poprade sú v zlom technickom stave


Ilustračná snímka: (tasr).


Mesto Poprad pristúpi od piatka (18. 12.) k regulačným opatreniam na dvoch mostoch, ktoré sa nachádzajú na uliciach 1. mája a Kežmarská. Ako o tom informuje radnica na svojej webovej stránke, dôvodom je ich zlý technický stav.


„Pred mostom na Ulici 1. mája bude z oboch strán osadené dopravné značenie zamedzujúce vjazdu vozidlám alebo jazdným súpravám, ktorých okamžitá hmotnosť vrátane nákladu, vodiča a cestujúcich presiahne 2,8 tony, s obmedzením na jediné vozidlo alebo jazdnú súpravu na moste, ktorého okamžitá hmotnosť vrátane nákladu, vodiča a cestujúcich bude maximálne 26 ton,” uvádza samospráva.      

Ako ďalej opisuje, pred mostom na Kežmarskej ulici bude z oboch strán dopravné značenie zamedzujúce vjazdu vozidlám alebo jazdným súpravám, ktorých okamžitá hmotnosť vrátane nákladu, vodiča a cestujúcich presiahne 3,4 tony, s obmedzením na jediné vozidlo alebo jazdnú súpravu na moste, ktorého okamžitá hmotnosť vrátane nákladu, vodiča a cestujúcich bude maximálne 15 ton.       

Radnica dodáva, že na tomto moste dôjde aj k zúženiu jazdných pruhov a k smerovaniu dopravy stredom mosta. Rovnako na ňom obmedzia maximálnu povolenú rýchlosť na 30 kilometrov za hodinu.      

Regulačné opatrenia budú podľa mesta platiť až do rekonštrukcie oboch mostov, ktorá je plánovaná počas roka 2021.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.10.2017
Poprad spustil dopravno-sociologický prieskum v domácnostiach
Mesto Poprad spustilo 9. októbra dopravno-sociologický prieskum, ktorého realizácia bude v popradských domácnostiach prebiehať až do 6. novembra.
viac
16.04.2020
KSK pokračuje v rekonštrukciách ciest
Opravy ciest v Košickom samosprávnom kraji (KSK) pokračujú, situácia spojená s novým koronavírusom práce nestopla. Informovala o tom hovorkyňa KSK Anna Terezková.
viac
16.09.2020
Európsky týždeň mobility 2020 oslávime inak
Do národnej kampane Európsky týždeň mobility 2020 sa napriek dosahom pandémie Covid- 19 do 14. septembra zaregistrovalo 49 samospráv a 22 originálnych aktivít zástupcov organizácií, inštitúcií či škôl.
viac
10.11.2020
V prímestskej doprave v TSK sa bude od decembra jazdiť aj na časové lístky
Od 13. decembra bude možné cestovať prímestskou autobusovou dopravou v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) na časové lístky. Informovala o tom hovorkyňa TSK Lenka Kukučková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %