Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
20.06.2022 03:20

Dubnická radnica zrekonštruuje za 353 000 eur školské ihrisko ZŠ s MŠ P. Demitru


Základná škola s materskou školou Pavla Demitru


V Dubnici nad Váhom začali s rekonštrukciou školského ihriska Základnej školy s materskou školou Pavla Demitru. Škola je poslednou z troch dubnických škôl, na ktorej samospráva realizuje kompletnú rekonštrukciu školského športoviska.


Informovala o tom referentka dubnickej radnice pre mládež a šport Annamária Duvačová.

Celková investícia predstavuje asi 353 000 eur, rekonštrukciu by mali dokončiť do konca prázdnin. Školákov po nich privíta nielen zrekonštruované športovisko, ale aj nové hokejbalové ihrisko.

"Obnova atletickej dráhy kopíruje pôvodnú škvarovú dráhu, no bude osadená do nových obrubníkov s novými vrstvami. Obnovený ovál bude merať rovnako 326 metrov, no škvaru nahradí tartanový povrch. V areáli vytvoríme aj sekciu na skok do piesku s novou rozbehovou dráhou a na trávnatej ploche vznikne športovisko na vrh guľou," doplnila Duvačová.

ZŠ s MŠ Pavla Demitru je športovou školou, rekonštrukcia športoviska v jej areáli je preto zo všetkých troch dubnických škôl najrozsiahlejšia. Podľa slov riaditeľa Ota Baču bude ihrisko prakticky nonstop vyťažené nielen hodinami telesnej výchovy a športovou prípravou, ale aj popoludní v rámci tréningov či krúžkov.

"Do obnovy športovísk na školách sme z vlastného rozpočtu investovali viac ako 760 000 eur. Považujem za dôležité, aby škola nesúca meno jedného z popredných športovcov krajiny mala moderné a bezpečné športovisko. Po tom, ako práce ukončíme, sa presunieme do vnútroblokov na sídliská, kde si schátrané ihriská rovnako pýtajú našu pozornosť," pripomenul primátor Dubnice Peter Wolf.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.05.2020
Samospráva pokračuje v rekonštrukcii žľabov v mestskom parku
Po minuloročnej rekonštrukcii šiestich odvodňovacích žľabov v historickom mestskom Parku J. B. Magina v Dubnici nad Váhom pokračuje samospráva aj tento rok v ich rekonštrukcii a výmene. V najbližších týždňoch opraví ďalších päť žľabov.
viac
26.04.2021
Dubnický atletický štadión zrekonštruujú za viac ako pol milióna eur
Dubnická radnica začala s rekonštrukciou atletického štadióna. Celková investícia bude 558 000 eur, Slovenský atletický zväz prispel sumou 250 000 eur. Rekonštrukcia by mala trvať pol roka.
viac
23.05.2022
Mesto získalo jeden milión eur na rekonštrukciu bývalej ZŠ
Mesto Dubnica nad Váhom získalo nenávratný finančný príspevok jeden milión eur na rekonštrukciu bývalej základnej školy (ZŠ) na Partizánskej ulici. Podľa primátora Petra Wolfa v nej chcú vytvoriť vzdelávacie a coworkingové centrum.
viac
15.07.2022
Mestský štadión má po 20 rokoch vynovený atletický ovál
Mestský štadión v Dubnici nad Váhom má novú atletickú dráhu. Štyristometrový atletický ovál so šiestimi dráhami odovzdali slávnostne do užívania v sobotu (9. 7.) v rámci víkendových majstrovstiev SR juniorov v atletike. Informovala o tom hovorkyňa Dubnice nad Váhom Veronika Valuchová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %