Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
13.06.2016 01:40

Deň detí v Kapušanoch s vláčikom z Maďarska


Vláčik bol vyťažený na sto percent, jazdu po celej obci absolvoval šesťkrát.


V súťaži Kapušany majú talent, ktorá sa konala v miestnom amfiteátri, si deti zmerali svoje schopnosti v speve, tanci a kategórii mix.


Mimoriadny zážitok čakal na kapušianske deti v sobotu 28. mája. V Parku svätých Cyrila a Metoda obec pre ne pripravila celodenný program so zábavnými atrakciami, animačnými úlohami, minijarmokom ručných prác a rímskymi legionármi v podaní skupiny šarišských šermiarov SARUS. Deti do parku privážal rozprávkový vláčik z maďarskej partnerskej obce Boldogköváralja. Jazda na vláčiku vyvolávala úsmevy a radosť nielen detí, ale aj rodičov, ktorí ich sprevádzali. Okoloidúci im mávali na šťastnú cestu.

 

 

Popoludní návštevníci povzbudzovali talenty v miestnom amfiteátri v súťaži Kapušany majú talent. Svoje danosti si zmerali v speve, tanci a v tretej kategórii – mix. Porota hodnotila aj kvalitu prípravy. Každý súťažiaci získal tričko s logom súťaže a voľnú vstupenku na zábavnú atrakciu podľa výberu. Víťazi boli odmenení cenami podporujúcimi aktívne využívanie voľného času a dostalo sa im cti zapáliť májovú vatru pod dozorom dobrovoľného hasičského zboru. Tento deň patril deťom tak, ako sa patrí. Veríme, že do tretieho ročníka súťaže sa nám prihlási ešte viac talentov a porota bude mať ťažké rozhodovanie.

 

Autor: (ocu)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.05.2019
Na programe aj cirkus obrov a maľovanie na tvár
Mesto Trebišov organizuje podujatie pre najmenších občanov pri príležitosti osláv Dňa detí. Na návštevníkov je pripravený pekný program sobotu 1. júna 2019 od 14.00 h na veľkej lúke v mestskom parku.
viac
02.06.2020
Deň detí oslávili aj malí pacienti v nemocnici
Fakultná nemocnica s poliklinikou v Žiline ani tento rok nezabudla na Medzinárodný deň detí.
viac
05.05.2021
Netradičné oslavy Dňa Európy na Slovensku sa blížia
Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku aj tento rok pripravuje v spolupráci so svojimi partnermi oslavy Dňa Európy. Budú prebiehať od 6. mája a obsiahnu množstvo prevažne online podujatí a aktivít. Všetko za dodržania prísnych opatrení na spomalenie šírenia koronavírusu.
viac
25.05.2022
Rezort školstva oslávi MDD bohatým programom na bratislavskej Železnej studničke
Hlavolamy, kvízy, maľovanie na plátno, rôzne športové súťaže či aktivity rozvíjajúce vzťah k ochrane prírody. Na to všetko a ešte veľa iného sa môžu deti tešiť 1. júna pri príležitosti Medzinárodného dňa detí v bratislavskej lokalite Železná studnička.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %