Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
26.08.2018 09:35

Dedinu vyzdobili netradične, starými nepotrebnými bicyklami


Verejné priestranstvá v obci Beluj vyzdobili netradične. Staré a nepotrebné bicykle premenili na netradičné stojany s kvetinami v sobotu 25. augusta 2018. EASYFOTO TASR - Jana Vodnáková.


V obci Beluj sa rozhodli verejné priestranstvá vyzdobiť netradične. Staré a nepotrebné bicykle premenili na stojany s kvetinami. Jeden z nich upúta na seba pozornosť hneď pri vstupe do dediny.


Starostka Monika Zlesíková priblížila, že nápad vyzdobiť obec takto nezvyčajne nosila už roky v hlave miestna obyvateľka Zuzana Paukovicová. "Realizácia prebehla v zimných mesiacoch. Staré bicykle sa museli zbrúsiť, natrieť nanovo a nachystať tak, aby boli vystavené. Obec zakúpila kvetináče a, samozrejme, farby," priblížila s tým, že na jar ich osadili.       

Originálnu dekoráciu chcú nechať v dedine po celý rok. Podľa starostky bicykle pútajú pozornosť aj okoloidúcich. "Musím povedať, že to má veľmi dobrý ohlas," podotkla s tým, že pri nich videla zastaviť sa a fotografovať aj cyklistov prechádzajúcich cez obec.       

Kvetinami majú v Beluji vyzdobenú aj miestnu autobusovú zastávku v strede dediny. Zdobí ju panák vytvorený z kvetináčov a vysadený kvetinami.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.02.2017
V Beluji sa snažia oživiť dávne tradície
Po fašiangovej paráde pripravujú výtvarné dielničky pre deti, na ktorých by sa mohli priučiť starým ľudovým remeslám a možno budú už tejto zimy aj páračky.
viac
13.04.2017
Stropkov má novú veľkonočnú výzdobu
Mesto pripravilo v tomto roku pre svojich obyvateľov malé veľkonočné prekvapenie.
viac
25.07.2019
Mesto zakročí proti krádežiam kvetov, avizuje pokuty
Mesto Šamorín chce pomocou kamerových záznamov zakročiť voči záškodníkom, ktorí vytrhali a ukradli kvety z verejných priestranstiev. Avizuje priestupkové konania a pokuty.
viac
28.07.2020
Prešov po štvrtý raz ocení najkrajšie predzáhradky a balkóny
Mesto Prešov vyhlásilo štvrtý ročník súťaže o najkrajšiu predzáhradku a najkrajší balkón roka 2020. Súťaží sa aj o najkrajšie okolie vchodu do bytového domu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %