Utorok 30.04.2024
Dnes má meniny 
Anastázia
°C
27.09.2019 05:10

Cyklovýlet OBSE z Viedne do Bratislavy


Vlaňajší výlet bol sprevádzaný 4 policajtmi na služobných motocykloch - príslušníkmi Krajského dopravného inšpektorátu v Bratislave. Zdroj: Polícia SR.


Slovensko má za sebou už deväť mesiacov intenzívnej práce na čele Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE), ktorá je najväčšou regionálnou bezpečnostnou organizáciou na svete.


Symbolicky na záver tretieho kvartálu nášho predsedníckeho roka sa v sobotu 28. septembra uskutoční cyklistický výlet z Viedne, kde OBSE sídli, do Bratislavy. Pelotón bude tvoriť asi šesťdesiat cyklistov z radov diplomatov pôsobiacich v OBSE, z toho asi desiatka veľvyslancov a stálych predstaviteľov. Medzi účastníkmi bude aj generálny tajomník OBSE Thomas Greminger.       

Cyklovýlet organizuje Stála misia Kazašskej republiky pri OBSE v spolupráci s tohtoročným slovenským predsedníctvom v OBSE (MZVEZ SR, Stála misia SR pri OBSE vo Viedni) a Sekretariátom OBSE. Nadväzuje na vlaňajší nultý ročník tejto cyklojazdy. Štart podujatia je plánovaný o 9.30 h pod mostom Reichsbrücke vo Viedni. Na rakúskej strane sú naplánované 3 zastávky (Schonau/Donau, Eckartsau, Hainburg). Pelotón vstúpi na územie SR po cykloceste Hainburg-Wolstahl-Berg-Bunker-Bratislava. Predpokladaný záver cyklovýletu je medzi 15.30 h a 16.30 h v Bratislave na petržalskej strane Dunaja v blízkosti mosta SNP.       

Podujatím má Slovensko záujem podporiť spoluprácu a spoločné úsilie pri riešení súčasných výziev v regióne OBSE a symbolicky demonštrovať konektivitu, ktorá je jedným z princípov práce OBSE.       

TASR informoval tlačový odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky (MZVaEZ SR).       

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.01.2017
Bratislava zažiari na najväčšom veľtrhu cestovného ruchu v Rakúsku
Bratislava ako atraktívne mesto inovácií a smart riešení, hlásajúca posolstvo modernej európskej destinácie na Dunaji sa predstaví od 12. do 15. januára vo Viedni na najväčšom rakúskom veľtrhu cestovného ruchu Ferien Messe. Návštevníkov zaujme úplne nová expozícia a virtuálna prehliadka mestom.
viac
07.03.2018
Riaditelia magistrátov rokovali o predsedníctve v Rade EÚ
V druhom polroku 2018 bude Rakúsko predsedať Rade EÚ. Práve táto téma rezonovala na rokovaní riaditeľa viedenského magistrátu Ericha Hechtnera a riaditeľa bratislavského magistrátu Martina Marušku, keďže Bratislava má už skúsenosti s predsedníctvom z roku 2016.
viac
06.04.2019
Bratislavský región bližšie k zahraničným turistom
„Gate to Bratislava“ je informačný bod vo Viedni, ktorý minulý týždeň otvorila bratislavská župa.
viac
03.07.2020
Víkendom odštartuje už štvrtá sezóna úspešného turistického vlaku Záhoráčik
Počas prvej júlovej soboty štartuje svoju štvrtú sezónu letný vlak Záhoráčik. Premávať bude každý víkend trikrát denne až do polovice septembra.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %