Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
06.04.2019 09:05

Bratislavský región bližšie k zahraničným turistom


Ilustračná snímka (bsk)


„Gate to Bratislava“ je informačný bod vo Viedni, ktorý minulý týždeň otvorila bratislavská župa.


Začala sa tak  nová komunikačná ofenzíva na viedenskom a rakúskom trhu. Prostredníctvom Krajskej organizácie cestovného ruchu Bratislava Region Tourism budú v centre mesta, prístavisko na Schwedenplatz, obyvateľom a návštevníkom Viedne poskytované informácie o bratislavskom regióne 7 dní v týždni. Tí sa môžu do centra Bratislavy dostať pohodlne aj po Dunaji, na lodiach Twin City Liner.

„Cieľom spolupráce je zintenzívniť a posilniť propagáciu Bratislavského regiónu nielen novými možnosťami, službami a atraktívnymi zážitkami, ale vytvoriť kvalitnú a stabilnú propagáciu u našich najbližších susedov. Nezabúdame ani na významný potenciál vyše 6 miliónov návštevníkov Viedne z celého sveta, ktorých je možné adresnejšie osloviť s ponukou Bratislavy a okolia. Twin City Liner sa už dlhodobo pričiňuje o pozitívnu propagáciu Bratislavy nielen vo Viedni, v prihraničnom regióne Rakúska, ale aj v Európe a vo svete. Verím, že to tak bude aj v aktuálnej sezóne a tých ďalších,“ vyjadril sa predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba.

„Gate to Bratislava“ sa nachádza v budove prístavného terminálu Twin City Liner. Premáva od 29. marca 2019 a svoju prevádzku ukončí v októbri. Twin City Liner je ľahký vysokorýchlostný katamarán s prúdovým pohonom. V tomto roku odštartoval už svoju 14 sezónu, ale inak ako doposiaľ. Katamarán, ktorý sa stal symbolom prepojenia dvoch hlavných a blízkych miest, Twin Cities – Viedne a Bratislavy, je väčší, modernejší a ekologickejší. Kapacita sa zvýšila zo 120 na 250 miest pri zachovaní priestoru na prepravu bicyklov. Samozrejmosťou je bezbariérový prístup. Wi-fi pripojenie, kapitánska lóža, to sú všetko vymoženosti, ktoré sú k dispozícii návštevníkom počas 75 minútovej jazdy z Viedne do Bratislavy alebo späť.

Novovytvorený priestor pre bratislavský región, „Gate to Bratislava“,   zároveň ponúka aj možnosti na prezentáciu a organizovanie rôznych tematicky zameraných podujatí, ktoré budú zážitkovou pozvánkou do metropolitného regiónu.

Prvou tematickou pozvánkou je novovytvorená veľkonočná ponuka atraktivít a služieb, ktoré pripravila bratislavská župa spolu s partnermi Bratislava Region Tourim a Bratislava Tourist Board. Domáci aj zahraniční návštevníci tak budú môcť zažiť Veľkonočné sviatky netradične. V centre mesta budú miestne veľkonočné trhy, workshopy ľudového tanca či ukážky veľkonočných zvykov. Región Malokarpatska bude dostupný Malokarpatským expresom, ktorý bude premávať na Bielu sobotu a Veľkonočnú nedeľu. Návštevníci sa tak ľahko prepravia z centra mesta do regiónu so špeciálne pripraveným programom a kvalifikovaným sprievodcom hovoriacim anglicky a nemecky. Návštevníci tak spoznajú regionálne veľkonočné zvyky, môžu ochutnať kvalitné gastronomické špeciality či vynikajúce vína, navštíviť kultúrne pamiatky alebo sa oboznámiť s výrobou ľudovej majoliky.

Ďalšou zaujímavou pozvánkou aj pre rakúskych turistov sú Majstrovstvá sveta v hokeji, ktoré bude Bratislava hostiť  od 10. do 26. mája 2019. Bratislava bude organizovať svetový šampionát už druhýkrát a bratislavská župa by chcela privítať a zároveň pozvať priaznivcov športu nielen na skvelú športovú atmosféru a zábavu, ale aj zaujímavé sprievodné podujatia.

Autor: (ts-BSK-Lucia Forman)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.11.2016
Žiaci župných škôl navaria v Bruseli
Týždeň slovenskej kuchyne, ktorý sa začína dnešným dňom v Bruseli, ako súčasť oficiálnych aktivít pod záštitou Predsedníctva SR v Rade EÚ, predstaví zamestnancom európskych inštitúcií slovenské jedlá v podaní žiakov bratislavských župných škôl.
viac
13.06.2018
Mesto sa pripravuje na MS v ľadovom hokeji 2019
Hlavné mesto sa pripravuje na budúcoročné Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji a pokračuje aj v plnení svojich záväzkov. Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal osobne kontroloval stav prác na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu, ktorý bude dejiskom šampionátu.
viac
12.04.2019
Župa prináša do ulíc Bratislavy jedinečný zážitok
Netradičná stavba pútajúca pozornosť, tak vzhľadom ako aj farbami! Projekt s názvom Rotunda aktuálne do centra hlavného mesta priniesol Bratislavský samosprávny kraj v spolupráci so spoločnosťou CEWE.
viac
14.05.2019
BSK: Odfotografujte sa s panorámou
Pozrieť si zaujímavosti Bratislavy a bratislavského regiónu z inej perspektívy môžete prostredníctvom netradičnej stavby stojacej na Rybnom námestí. Farebná Rotunda, ktorá má celoročné využitie, je výsledkom spolupráce Bratislavského samosprávneho kraja a spoločnosti CEW.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %