Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
28.04.2023 10:35

Cyklobusy v ŽSK budú premávať do piatich cykloturistických destinácií


Cyklobus.


Cyklobusy začnú v Žilinskom samosprávnom kraji (ŽSK) premávať v sobotu (29. 4.). Dvaja dopravcovia zabezpečia počas sezóny ich trasy do piatich cykloturistických destinácií. Informovala o tom hovorkyňa ŽSK Eva Lacová.


Doplnila, že cena za prepravu bicykla zostáva vo výške 50 centov a cestujúci zaplatia obyčajné cestovné podľa tarifných podmienok dopravcov. "Aj napriek náročnej situácii, v ktorej sa samosprávy momentálne nachádzajú, pokračujeme vo financovaní cyklobusov. Verím, že cestujúci tento fakt využijú a náš kraj sa opäť stane vyhľadávaným cykloturistickým cieľom," uviedla predsedníčka ŽSK Erika Jurinová.

Spoločnosť SAD Žilina začne posledný aprílový víkend jazdiť do lokalít Terchová, Nová Bystrica a Turčianske Teplice. "Cyklobusové spoje budú premávať v sobotu, v nedeľu a vo sviatok do 1. októbra 2023. V termíne od 7. júla do 25. augusta 2023 budú jazdiť aj v piatok. V cestovných poriadkoch došlo k úprave v prípade cyklobusov do Terchovej a Novej Bystrice, pričom je vynechaná zastávka Žilina, Kysucká. Dôvodom je uzatvorenie podchodu na Kysuckej ulici," vysvetlila hovorkyňa ŽSK.

Cyklobusy dopravcu Arriva Liorbus začnú jazdiť od soboty 3. júna. "Na Orave budú jazdiť cez víkendy, sviatky a denne počas letných prázdnin. Na Liptove budú premávať počas víkendov a sviatkov. Cyklobusová sezóna sa na Orave končí 30. septembra a na Liptove 24. septembra," dodala Lacová s tým, že podrobné informácie o cyklobusoch a cestovné poriadky nájdu záujemcovia na webových stránkach zmluvných prepravcov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.06.2017
Žilinská župa otvorila sezónu cyklobusov
Žilinský župan Juraj Blanár spolu s generálnym riaditeľom SAD Žilina Petrom Pobehom vypravili v nedeľu 11. júna z Vrútok prvý cyklobus tohtoročnej sezóny. Unikátnu možnosť prepravy pre cyklistov tak župa ponúkne aj v lete 2017.
viac
04.06.2021
Prvé jazdy cyklobusov v ŽSK odštartujú letnú cyklistickú sezónu už túto sobotu
V Žilinskom samosprávnom kraji sa nachádza takmer jedna pätina slovenských cyklotrás. Od soboty 5. júna budú vybrané cyklotrasy na Kysuciach, Orave, Liptove i Turci opäť prístupnejšie pre širšiu cyklistickú verejnosť.
viac
19.05.2022
Cyklobusy na Orave a Liptove budú premávať od 4. júna
Na Orave a Liptove budú od 4. júna jazdiť cyklobusy. Návštevníkov aj obyvateľov s ich bicyklami odvezú počas víkendov na turisticky vyhľadávané miesta.
viac
06.06.2023
Autobusy s cyklonosičmi budú premávať v piatich lokalitách
V piatich lokalitách Prešovského kraja budú od začiatku júla do konca augusta počas víkendov premávať autobusy s cyklonosičmi. Prešovský samosprávny kraj (PSK) ich predstavil v utorok.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %