Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
09.08.2022 01:30

CVČ by malo po rekonštrukcii usporiť polovicu nákladov za energie


CVČ Dúha v Humennom. Snímka zdroj: (Mesto Humenné).


Cieľom rekonštrukcie, ktorú v uplynulých týždňoch podstúpila budova Centra voľného času (CVČ) Dúha v Humennom, bola energetická úspora objektu.


Podľa slov primátora Miloša Merička by sa mala pohybovať na viac ako 50-percentnej úrovni. Samospráva o tom informovala na svojej internetovej stránke.

"Centrum voľného času má nový šat, čo samozrejme pozitívne vplýva aj na vzhľad južnej časti námestia. Čo ma však teší ešte viac, je, že energetická úspornosť budovy by sa mala pohybovať na úrovni 52 až 53 percent," uviedol Meričko.

Investičnú akciu s celkovými nákladmi vo výške takmer 385 000 eur realizovalo mesto vďaka nenávratnému finančnému príspevku od Environmentálneho fondu. Realizácia stavebných úprav pozostávala z komplexného zateplenia obvodového a strešného plášťa, povrchových úprav, hydroizolácie strechy, výmeny 70 okien, vstupných dverí na zadnej strane budovy a klampiarskych výrobkov. "Steny boli zateplené minerálnou vlnou hrúbky 15 centimetrov, strecha dostala novú krytinu a taktiež bola zateplená," doplnil Marián Škuba z tlačového referátu mestského úradu.

Ako podotkol, ďalším environmentálnym prvkom rekonštrukcie bolo zhotovenie 14 hniezd na fasáde budovy pre vtáctvo vyskytujúce sa v obytných zónach. Mozaika, ktorá sa nachádzala na stene budovy zo strany južnej časti Námestia slobody, ostala zachovaná.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.03.2020
Humenné si od rekonštrukcie MŠ sľubuje 70-percentnú úsporu energií
Mesto Humenné plánuje na jar začať s jednou z najväčších rekonštrukcií materských škôl (MŠ).
viac
11.03.2021
Mesto chce rekonštruovať multifunkčný športový areál na Sídlisku III
Samospráva mesta Humenné chce zrekonštruovať multifunkčný športový areál na najväčšom mestskom sídlisku. Zámer mesta uchádzať sa o dotáciu v rámci výzvy Fondu na podporu športu "Výstavba, rekonštrukcia a modernizácia športovej infraštruktúry" odobrili v stredu mestskí poslanci na svojom zasadnutí.
viac
22.06.2022
Humenský kaštieľ má po rekonštrukcii za 6,5 milióna eur svoju renesančnú podobu
Renesančný kaštieľ v Humennom má po rozsiahlej rekonštrukcii exteriéru opäť podobu z obdobia poslednej andrássyovskej prestavby.
viac
15.11.2022
K obnove škôlky pomohli nórske granty, deti sa do nej vrátia v decembri
Breznianska samospráva finišuje s poslednými úpravami na obnove materskej školy (MŠ) na Ulici Boženy Němcovej. Na renováciu, zameranú najmä na zvýšenie energetickej účinnosti budovy, získala finančné zdroje z nórskych grantov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %