Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
13.04.2018 02:35

Cesty, chodníky a parkoviská postaví mesto za lacnejší peniaz


Ilustračná snímka (msú)


Vďaka elektronickej aukcii, ktorá sa uskutočnila 6. apríla, sa Liptovskému Mikulášu podarilo pôvodnú ponúknutú sumu bezmála dva milióny eur s DPH znížiť na 1 055 000 eur s DPH, teda o 47 percent.


Víťazom verejného obstarávania, ktoré vyhlásilo mesto Liptovský Mikuláš na opravy miestnych chodníkov, ciest a výstavbu nových komunikácií či parkovísk, sú mikulášske Cestné stavby.

„Podklady do súťaže si prevzalo deväť uchádzačov. Do elektronickej aukcie boli zaradení dvaja, ktorí predložili svoje ponuky v rámci verejného obstarávania. Najnižšia predložená ponuka z týchto dvoch bola 1 996 800 eur, ktorá bola aj začínajúcou sumou elektronickej aukcie. Uchádzači znižovali svoje ponuky v elektronickej aukcii viac ako hodinu, kým sa suma nezastavila na hodnote 1 055 000 eur, a ďalší uchádzač ju už viac neznížil,“ popísal priebeh aukcie predseda komisie pre verejné obstarávanie Ján Bonko, viceprimátor mesta Liptovský Mikuláš. Ako druhý uchádzač v poradí skončila spoločnosť Eurovia SK.

Po podpise zmluvy s výhercom verejného obstarávania by mali Cestné stavby v roku 2018 zrealizovať za 1 055 000 eur rekonštrukciu ulíc Bernolákova – cesta a chodník; na Jilemnického il. V rámci rekonštrukcie opravia spevnené plochy a parkoviská pre bytové domy 773 a 774; na Tehliarskej ulici opravia cestu a chodník; na Ul. Zgutha okrem cesty a chodníka aj parkoviská. Mesto zrekonštruuje tiež nájazd na cyklochodník ul. Vajanského ul. ako aj parkovisko pri ZŠ a MŠ na Demänovskej ulici. Údržbové práce sú naplánované na Senickej ul. (vnútroblok – prístupová komunikácia, parkovisko, ľavostranný chodník), na uliciach 1. mája, na Novej a Iľanovskej ulici (chodníky) a na ulici Za ulicou (cesta).

Vďaka ušetreným financiám z elektronickej aukcie bude mesto ešte v tomto roku rokovať s výhercom súťaže aj o rekonštrukcii ďalších piatich ulíc.

Autor: (msú)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.09.2016
Handlová ide rekonštruovať mestské komunikácie za viac ako 2,8 milióna eur
Na viac ako 2,8 milióna eur vyčíslila handlovská samospráva celkovú investíciu do postupnej rekonštrukcie mestských komunikácií a chodníkov na území Handlovej.
viac
26.02.2020
Bratislavskí poslanci budú schvaľovať zmenu rozpočtu s konkrétnymi návrhmi
Oveľa viac opravených ciest a chodníkov. K tomu desiatky vynovených verejných priestorov. Vedenie magistrátu plní svoj sľub a zverejňuje zoznam komunikácií a verejných priestorov, ktoré budú zrekonštruované alebo novovytvorené vďaka vyšším príjmom do mestskej kasy.
viac
13.02.2021
B. Tréger: Hlavná cesta cez L. Hrádok nám nerobí dobré meno, žiadame jej opravu
Hlavný cestný ťah cez Liptovský Hrádok na Ulici SNP je dlhodobo v nevyhovujúcom stave. Podľa primátora mesta Branislava Trégera traumatizuje nielen obyvateľov, ale aj všetkých, ktorí cez Liptovský Hrádok prechádzajú. Zdôraznil, že hoci cesta nie je majetkom mesta, nerobí im dobré meno, práve naopak.
viac
27.10.2021
V Myjave opravia prestupné bývanie a komunitné centrum za viac ako milión eur
V meste Myjava sa uskutoční rekonštrukcia prestupného bývania a komunitného centra na Trokanovej ulici. Vyplýva to zo zverejnených údajov vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %