Utorok 30.04.2024
Dnes má meniny 
Anastázia
°C
07.03.2024 02:10

Čestných a odvážnych mladých ľudí možno nominovať na Férový čin roka


Ilustrácia zdroj: Zastavme korupciu


Nadácia Zastavme korupciu spustila prihlasovanie do tretieho ročníka mládežníckeho ocenenia Férový čin roka. Nominácie môžu podávať jednotlivci, organizácie alebo školy. Nominovať možno jednotlivcov vo veku 16 až 26 rokov do 14. apríla.


Informoval o tom komunikačný špecialista nadácie Norbert Chomistek. Ocenenie tretíkrát zviditeľní príbehy mladých ľudí, ktorí svojou angažovanosťou a činmi posunuli hranice možného a stali sa inšpiráciou a príkladom pre občiansku spoločnosť. "Bola to práve mladá generácia, ktorá viackrát ovplyvnila smerovanie Slovenska správnym smerom. Veríme, že aj dnešná generácia mladých má silu a schopnosť pretvárať Slovensko na krajinu, v ktorej budú chcieť žiť. A práve činy vedúce k takýmto zmenám chceme oceniť," uviedol zástupca riaditeľky Nadácie Zastavme korupciu Martin Suchý.         

Minulý rok ocenili aktivity zamerané na témy šikany, mentálneho zdravia či vojny na Ukrajine. Laureátom minulého ročníka bol Danyil Tsybulko, zakladateľ organizácie Metoikos, ktorá pomáha integrovať zahraničných študentov a cudzincov do slovenskej spoločnosti.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.08.2016
Nominácie na Sociálny čin roka 2016 - výzva na zasielanie nominácií na ocenenia
Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky aj tento rok pokračuje v oceňovaní Sociálneho činu roka.
viac
11.04.2019
Dobré skutky detí možno aj tento rok prihlásiť do projektu Detský čin roka
Deti i dospelí môžu do 30. júna prihlásiť inšpiratívne dobré skutky detí do projektu Detský čin roka 2019. TASR o tom informovala koordinátorka projektu Magdaléna Fábryová.
viac
22.07.2020
Vieš o úradníckom čine, ktorý si zaslúži byť ocenený?
Inštitút pre dobre spravovanú spoločnosť v spolupráci s Klubom úradníkov dobrej vôle a ostatnými partnermi otvorili zbieranie nominácii do druhého ročníka Úradníckeho činu roka. Čas na nominovanie či prihlásenie sa je do konca augusta 2020.
viac
19.01.2023
Do súťaže Ekologický čin roka je možné prihlásiť sa do konca februára
Projekty do 12. ročníka súťaže Ekologický čin roka, ktorý organizuje Trnavský samosprávny kraj (TTSK), je možné prihlásiť do 28. februára. Informoval o tom odbor komunikácie TTSK.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %