Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
01.03.2023 07:45

Bývalú nemocnicu menia na zdravotné stredisko, má mať sedem ambulancií


Nová Baňa.


V Novej Bani stavajú Centrum integrovanej zdravotnej starostlivosti (CIZS). Nové zdravotné stredisko vzniká v objekte bývalej nemocnice na Cintorínskej ulici, ktorá skončila svoju činnosť ešte v roku 2004.


Ako uviedol primátor Branislav Jaďuď, samospráva chce týmto projektom sústrediť ambulancie lekárov pod jednu strechu, keďže aktuálne sú roztrúsené po celom meste. V centre počítajú so sedmičkou ambulancií.

Mesto sa pred niekoľkými rokmi stalo spoluzakladateľom neziskovej organizácie Medical, ktorá na jeseň v roku 2019 podala projekt na vybudovanie CIZS prostredníctvom eurofondov. Nenávratný finančný príspevok je vo výške 700 000 eur. Podľa primátora je ale stavba v časovom sklze, okrem iného aj pre výrazné nárasty cien stavebných materiálov.

V CIZS by malo vzniknúť sedem ambulancií pre primárnu zdravotnú starostlivosť. "Budú tam všeobecní lekári pre deti a pre dospelých, gynekológ, stomatológ a ďalšie špecializované ambulancie," vymenoval primátor. Vytvoria tam tiež podmienky na vznik potrebných sociálnych služieb – pracoviska sociálneho poradenstva.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.06.2016
V Tatrách riešia lanovku medzi Štartom a Hrebienkom
Vo Vysokých Tatrách sa opäť začalo hovoriť o výstavbe lanovky, ktorá by mala spojiť Hrebienok so zjazdovkou Štart v Tatranskej Lomnici.
viac
15.05.2018
Budova zdravotného strediska v R. Bani môže slúžiť i ako komunitné centrum
Budova zdravotného strediska v Rimavskej Bani v okrese Rimavská Sobota môže v budúcnosti po plánovanej rekonštrukcii slúžiť aj ako komunitné centrum. Podľa slov starostky obce Eleny Polóniovej celkový rozpočet na obnovu a prestavbu tohto objektu je navrhnutý vo výške 270.000 eur.
viac
12.05.2020
Mesto Medzev začalo s rekonštrukciou zdravotného strediska
Mesto Medzev začalo s komplexnou rekonštrukciou zdravotného strediska na Kováčskej ulici, vzniknúť má z neho centrum integrovanej zdravotnej starostlivosti (CIZS). Informoval o tom primátor Matej Smorada.
viac
12.10.2020
Samospráva realizuje štyri väčšie stavebné projekty
Štyri stavebné projekty väčšieho rozsahu aktuálne realizuje samospráva obce Plešivec v Rožňavskom okrese.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %