Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
14.04.2023 08:25

Budova bývalej školskej jedálne pri strednej škole je stále na predaj


Na archívnej snímke zničená budova bývalej jedálne v Detve. Snímka zdroj: (tasr).


Budova bývalej školskej jedálne v Detve je stále na predaj. Obchodnú verejnú súťaž vyhlásili už viackrát, vždy však bola neúspešná. Potvrdila to hovorkyňa Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Lenka Štepáneková.


Informovala, že jedna z budov, ktoré sú súčasťou areálu detvianskych stredných škôl, už dlhšie nie je v prevádzke a pustne. BBSK tento majetok stále ponúka zverejnením na internetovej stránke v sekcii s názvom Majetok, Informácia o prebytočnom nehnuteľnom majetku. Cena nehnuteľnosti sa vždy stanovuje podľa aktuálneho znaleckého posudku. "V prípade bývalej budovy jedálne v Detve je znaleckým posudkom z októbra 2020 určená suma viac ako 132 000 eur," podotkla s tým, že znalecký posudok zatiaľ nebol aktualizovaný. Dôvodom je, že kraj neeviduje žiadny dopyt po tomto nehnuteľnom majetku.

Bývalá jedáleň je v súčasnosti v správe Spojenej školy v Detve. V minulosti veľká miestnosť slúžila nielen na stravovanie študentov stredných škôl. Organizovali v nej tiež spoločenské akcie, svadby či kary. Tvorili ju priestranná kuchyňa a rozsiahly priestor na stoly i tancovanie.

Štepáneková uviedla, že nakladanie s prebytočným majetkom BBSK rieši samostatne podľa aktuálneho dopytu konkrétnej nehnuteľnosti. "Kraj zverejňuje informácie o prebytočnom majetku a v rámci schválenej koncepcie," ukončila.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.04.2017
Budova bývalej škôlky je nebezpečná
Zástupcovia Bratislavského samosprávneho kraja dnes na mimoriadnom brífingu reagovali na nepravdivé informácie, ktoré zazneli na tlačovej konferencii župných poslancov Rudolfa Kusého a Eduarda Demela ohľadom predaja budovy materskej školy na Znievskej ulici č. 4 v MČ Bratislava – Petržalka.
viac
08.02.2021
Zatiaľ nie je známe, či sa budova bývalej školy dočká obnovy
Zatiaľ nie je známe, či sa budova bývalej školy v historickej časti Detvy dočká obnovy. Viaceré staré domy v tejto lokalite sú obnovené alebo ich obnovujú, zničená poschodová stavba však dlhodobo chátra.
viac
16.03.2022
Potraviny do župných škôl a zariadení začínajú dodávať lokálni farmári
Bravčové a hovädzie mäso, zelenina, ovocie, zemiaky, mlieko a mliečne výrobky či vajcia. To je prvá časť vysúťažených potravín, ktoré začínajú do stredných škôl a zariadení sociálnych služieb v zriaďovateľskej pôsobnosti Banskobystrického samosprávneho kraja dodávať lokálni producenti.
viac
13.11.2023
Mesto plánuje predať nevyužitú budovu bývalej materskej školy
Mesto Topoľčany pripravuje odpredaj budovy bývalej MŠ na Kalinčiakovej ulici. Mesto ako vlastník budovy navrhuje odpredaj budovy formou obchodnej verejnej súťaže spolu s prislúchajúcimi pozemkami. Návrh na odpredaj budú schvaľovať mestskí poslanci na novembrovom zasadnutí mestského zastupiteľstva.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %