Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
12.10.2023 08:55

Brusno: V turistickom centre budú prezentovať aj tradície a prácu remeselníkov


Snímka zdroj: bystricoviny.sk


Návštevníci regiónu dolné Horehronie už môžu využívať služby nového turisticko-informačného centra, ktoré v týchto dňoch otvorili v Brusne. Nachádza sa v historickej budove, ktorá dnes nesie názov Dom umenia a tradičných remesiel.


Zároveň bude aj bude miestom prezentácií lokálnych tradícií i práce remeselníkov. TASR o tom informovala Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Región Horehronie.         

Pod dolné Horehronie spadajú samosprávy od Slovenskej Ľupče až po Valaskú. "V obciach Brusno, Nemecká, Jasenie a Predajná sú subjekty, ktoré s našou OOCR aktívne spolupracujú a spolupodieľajú sa na tvorbe produktov a služieb cestovného ruchu. Aj vďaka tejto skutočnosti vznikla potreba vytvoriť nové turisticko-informačné centrum, ktoré bude vyhľadávaným bodom jednak zo strany turistov, ale i zo strany podnikateľských subjektov a miestnych aktérov pôsobiacich v cestovnom ruchu," vysvetlila OOCR.         

Okrem štandardných služieb návštevníci v infocentre nájdu aj pestrú ponuku kaviarenských služieb. Prevádzka má zároveň spravovať aj jednu z partnerských cyklopožičovní v regióne, kde si záujemcovia budú môcť zapožičať výkonné terénne elektrokolobežky.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.10.2016
Biskupstvo chce otvoriť objekt služieb pre turistov tesne pred Vianocami
Nový objekt služieb pre turistov na Nitrianskom hrade by mal byť otvorený tesne pred tohtoročnými Vianocami. Podľa hovorcu Biskupstva Nitra Miroslava Lyka je objekt skolaudovaný, stále však chýba časť gastro technológie. Práve to je dôvodom, prečo sa otvorenie objektu služieb posunulo o pol roka.
viac
28.06.2019
Babičkina letná škola
Turisticko-informačné centrum HOREHRONIE v obci Bystrá sa opäť premení na kreatívne miesto nielen pre domácich ale aj turistov, ktorí prídu počas letných prázdnin do regiónu.
viac
01.05.2021
Od mája je Fiľakovský hrad opäť otvorený
Fiľakovský hrad od 1. mája opäť očakáva svojich návštevníkov! Od tohto mesiaca je otvorené aj Mestské vlastivedné múzeum a Novohradské turisticko-informačné centrum, ktoré tak isto patria pod správu Hradného múzea.
viac
20.09.2021
Michalovce v obnovenej budove Zlatý býk otvoria galériu a infocentrum
Budova národnej kultúrnej pamiatky (NKP) Zlatý býk v Michalovciach prešla komplexnou rekonštrukciou a premenila sa na novú mestskú galériu a turistické informačné centrum. Slávnostné otvorenie sa uskutoční v piatok 24. septembra, informovala radnica mesta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %