Utorok 07.05.2024
Dnes má meniny 
Monika
°C
21.09.2020 12:40

Bratislavské Hanusove dni sa budú venovať téme koreňov slovenskej identity


BHD.


Po jarnej on-line verzii Bratislavských Hanusových dní (BHD) sa podujatie venujúce sa vzťahu kresťanskej a sekulárnej kultúry uskutoční na prelome septembra a októbra (25. 9. - 2. 10.).


Podujatie sa bude konať v podmienkach limitovaného počtu návštevníkov v Divadle Malá scéna STU v Bratislave. Témou 9. ročníka BHD bude otázka Odkiaľ prichádzame.      

„BHD chce prispieť k pátraniu po koreňoch slovenskej identity z viacerých dôvodov. Potrebujeme poznať našu minulosť, aby sme vedeli lepšie čeliť aktuálnym výzvam. Cieľom BHD je tiež ukázať na rôznych postavách z minulosti, že sa na Slovensku máme kým inšpirovať,” uviedol predseda Spoločenstva Ladislava Hanusa a dramaturg festivalu, Juraj Šúst.      

Súčasťou podujatia bude aj prednáška o velikánovi 20. storočia Jánovi Pavlovi II. za účasti bývalej poľskej premiérky Hanny Suchockej. Zo spoločenských tém prinesie BHD aj tému nastávajúcich amerických volieb. Predmetom prednášky spojenou s diskusiou bude osoba súčasného amerického prezidenta, ale aj občianske hnutie Black Lives Matters či kultúrna vojna.      

Viac informácií možno nájsť na webe podujatia.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.07.2020
V Dudinciach sa konalo podujatie venované kúpeľníctvu
Kúpeľné mesto Dudince hostilo celodenné podujatie venované aktuálnym problémom kúpeľníctva a smart riešeniam. Ďalšie sa uskutoční koncom augusta v Piešťanoch.
viac
07.09.2020
Dni európskeho kultúrneho dedičstva ponúknu takmer 300 podujatí
Do iniciatívy Dni európskeho kultúrneho dedičstva 2020, ktoré sa na Slovensku uskutočnia pod mottom „Minulosť vzdeláva“ bolo prihlásených takmer 300 podujatí.
viac
07.10.2020
Kariérne dni ponúknu študentom viaceré workshopy
Prehľad o slovenskom trhu práce a viaceré workshopy ponúknu študentské Kariérne dni. Na Univerzite Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre sa budú konať 20. a 21. októbra.
viac
21.10.2020
Festival JAMA bude online, vystúpi aj umelá inteligencia
V Banskej Štiavnici a v Banskej Belej sa počas víkendu uskutoční festival intermediálneho umenia JAMA, ktorý si pripomenie pamiatku slovenského výtvarníka a muzikológa Milana Adamčiaka.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.10 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.74 %