Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
15.12.2016 11:36

Bratislava verejne prerokovala pokračovanie električkovej trate v Petržalke


Hlavné mesto verejne prerokovalo pokračovanie električkovej trate do Petržalky až po Janíkov dvor.


Cieľom bolo prerokovanie hodnotenia správy projektu z hľadiska posudzovania vplyvu na životné prostredie.


Projekt „Nosný systém MHD, prevádzkový úsek Janíkov dvor – Šafárikovo námestie v Bratislave, 2. časť Bosákova ulica – Janíkov dvor“ nadväzuje na prvú etapu projektu Nosného systému MHD do Petržalky v rámci rozvoja dopravy a zlepšenia infraštruktúry v Bratislave.

Verejné prerokovanie sa konalo 14. decembra v Zichyho paláci a bolo v poradí druhým prerokovaním, ktorému predchádzalo predstavenie projektu v marci tohto roka. Cieľom plánovaného prerokovania bolo hodnotenie správy projektu „Nosný systém MHD, prevádzkový úsek Janíkov dvor – Šafárikovo námestie v Bratislave, 2. časť Bosákova ulica – Janíkov dvor“, ktorého predkladateľom je hlavné mesto. Plánovaná 2. etapa projektu nadväzuje na 1. etapu projektu Nosného systému MHD do Petržalky. Pôvodná projektová dokumentácia z roku 2012 bola upravená tak, aby zohľadňovala pripomienky občanov a možnosti financovania z fondov EÚ.

Električková trať bude s napojením na súčasnú MHD tak, aby sa maximálne využila električková doprava cestujúcimi z mestskej časti Petržalka do mestskej časti Staré Mesto. Nebude sa teda realizovať výstavba žiadnej súbežnej cestnej komunikácie, ktorá bola v tomto území pôvodne plánovaná. Stavebné práce na druhej etape projektu nosného systému mestskej hromadnej dopravy sú plánované na obdobie 2018 - 2020.

Verejnosť môže navyše do správy o hodnotení nahliadnuť v dňoch od 30. novembra 2016 do 30. decembra 2016 na prízemí budovy Magistrátu hl. mesta SR Bratislavy, Primaciálne nám. 1, v priestoroch Služieb občanom/FRONT OFFICE.

Každá pripomienka, ktorá je z pohľadu verejnosti zásadná, musí byť doručená v písomnej forme priamo Okresnému úradu Bratislava, odbor starostlivosti o ž. p., oddelenie ochrany prírody a vybraných zložiek ž. p., Tomášikova 46, 832 05 Bratislava 3 do 30. decembra 2016.

 

Autor: (hmb)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.05.2020
Mesto podpísalo zmluvu na projekt k modernizácii Vajnorskej radiály
Mesto Bratislava pripravuje modernizáciu električkovej Vajnorskej radiály. Koncom apríla podpísalo kontrakt za 947 997 eur s DPH so spoločnosťou Dopravoprojekt na projektovú dokumentáciu, činnosť autorského dozoru a inžiniersku činnosť. Vyplýva to zo zmluvy zverejnenej na webe hlavného mesta.
viac
20.07.2020
K štúdii projektu športovo-rekreačného areálu dostal BSK vyše 100 pripomienok
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) zaevidoval k urbanistickej štúdii (UŠ) na projekt plánovaného športovo-rekreačného areálu na takmer deväťhektárovom pozemku v bratislavskej Petržalke viac ako 100 pripomienok.
viac
02.03.2022
Pre budúcu električku v Petržalke pokračujú v odstraňovaní ornice
V rámci výstavby predĺženia električkovej trate v bratislavskej Petržalke bola v uplynulom období odstránená z viacerých nespevnených plôch koridoru budúcej trate vrchná vrstva pôdy, tzv. ornica.
viac
17.02.2023
Starosta Petržalky žiada viac informácií o výstavbe novej električkovej trate
Starosta Petržalky a zároveň bratislavský mestský poslanec Ján Hrčka žiada od magistrátu väčšiu verejnú informovanosť o výstavbe druhej etapy električkovej trate na území tejto bratislavskej mestskej časti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %