Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
16.04.2022 01:57

Bratislava v centre mesta spúšťa sedem fontán, ostatné spustí postupne


Ilustračná snímka, zdroj:TripLovers


Bratislava spúšťa v centre mesta prvých sedem fontán. Ostatné budú spúšťané postupne. Hlavné mesto o tom informuje na sociálnej sieti.


"Spúšťame fontány v centre mesta – Rolandovu fontánu na Hlavnom námestí, Ganymedovu fontánu na Hviezdoslavovom námestí, fontánu Žena s krčahom na Františkánskom námestí, fontánu Lev s erbom na Námestí SNP, fontánu Dievča so srnkou na Hviezdoslavovom námestí, fontánu Planéta mieru na Hodžovom námestí a fontánu Marína na Šafárikovom námestí," približuje magistrát.       

Generálny investor Bratislavy (GIB) ako správca mestských fontán zabezpečuje údržbu a prevádzku celkovo 66 zaradení. Ide o 41 fontán, 14 pitných fontánok, sedem rozprašovačov, tri studne a jednu hmlovú fontánu.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.02.2017
Jarné prázdniny v bratislavských centrách voľného času
Mestské centrá voľného času v Bratislave si pre deti pripravili 5 zaujímavých jarných táborov v centre mesta, Ružinove, Petržalke, Dúbravke či v Krasňanoch.
viac
12.12.2018
Pozývame vás na tradičnú župnú predajnú zabíjačku v strede Petržalky
Organizuje ju Bratislavský samosprávny kraj spoločne so župnou Strednou odbornou školou gastronómie a hotelových služieb na Farského 9 v Bratislave. Cieľom je popularizovať a prezentovať tradičné remeslo mäsiar-údenár.
viac
15.04.2019
Mesto plánuje dnes spustiť v centre prvé fontány
Bratislava plánuje dnes (15. 4.) spustiť prvé štyri fontány v centre mesta. Ďalšie bude spúšťať postupne. V Bratislave je viac ako 150 fontán, z ktorých ale mnohé patria okrem mesta aj mestským častiam či majiteľom hotelov a nákupných centier.
viac
08.01.2020
OLO chce zvýšiť pomer triedeného odpadu i spustiť 'reuse centrum'
Bratislavská mestská firma Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) má v pláne v roku 2020 zvyšovať pomer triedeného odpadu, optimalizovať trasy a techniku zvozu, vypracovať plán vybudovania kompostárne pre zlepšenie spracovania bioodpadu, či spustiť pilotné "reuse centrum".
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %