Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
14.04.2023 10:35

Bratislava organizuje benefičný koncert na podporu Banskej Štiavnice


Ilustračná snímka.


Hlavné mesto Bratislava organizuje v pondelok (17. 4.) v Starej tržnici benefičný koncert na podporu Banskej Štiavnice, ktorú v marci zasiahol požiar. Koncert prinesie vystúpenia viacerých umelcov i kapiel, ale aj žiakov umeleckých škôl.


Jeho súčasťou bude tiež verejná zbierka určená na podporu obnovy historických budov i kultúrneho života v meste. Informovala o tom hovorkyňa Bratislavy Dagmar Schmucková.

"Podujatím chceme vyjadriť spolupatričnosť s mestom Banská Štiavnica a s organizáciami, inštitúciami či fyzickými osobami, ktorých tragický požiar nečakane pripravil o majetok, podnikanie a nenávratne zničil vzácne kultúrne a historické dedičstvo," skonštatoval primátor Bratislavy Matúš Vallo.

Koncert vznikol z iniciatívy bratislavských základných umeleckých škôl a hlavné mesto ho pripravuje v spolupráci s Bratislavským kultúrnym a informačným strediskom. Program odštartuje o 17.30 h, vstup je bezplatný.

Požiar v historickom centre Banskej Štiavnice vypukol v sobotu 18. marca v jednej z historických budov. Postupne sa rozšíril a poškodil sedem objektov. Proti ohňu zasahovali desiatky profesionálnych i dobrovoľných hasičov, vojaci a dobrovoľníci. Zhoreli strechy piatich národných kultúrnych pamiatok a poškodené boli aj vzácne maľované renesančné stropy viacerých historických objektov. Bol to najničivejší požiar v modernej histórii mesta.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.09.2019
Od jazzu cez post rock až k black metalu - NU SOUND OF VISEGRAD
Tretí koncert zo série Nu Sound of Visegrad v rámci v rámci aktivít Banská Štiavnica – Mesto Kultúry 2019 – ponúkne zaujímavé spojenia. Gitarovú hudbu s rôznymi fúziami: black metal, drum and bass, post rock, free jazz.
viac
29.07.2020
Historická Banská Štiavnica bude mať opäť priame spojenie s Bratislavou
Od nedele 2. augusta bude medzi Banskou Štiavnicou a Bratislavou opäť premávať priamy autobusový spoj. V rámci podpory cestovného ruchu naň prispeje Banskobystrický samosprávny kraj prostredníctvom svojej Rozvojovej agentúry 20 000 eur.
viac
12.04.2023
Praha chce Banskej Štiavnici poskytnúť finančný dar 170 tisíc eur
Členovia Rady hlavného mesta Prahy schválili v utorok štyri milióny českých korún (približne 170 000 eur) ako finančný dar Banskej Štiavnici.
viac
23.11.2023
Výťažok benefičného koncertu má pomôcť Hospicu Milosrdných sestier
Vianočné melódie, stretnutia priateľov a rodinnú atmosféru prinesie 3. decembra 11. benefičný koncert Hospicu Milosrdných sestier v Piaristickom kostole sv. Františka Xaverského v Trenčíne.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %