Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
13.06.2020 10:00

Bezplatné letné IT tábory pre deti II. stupňa ZŠ


Ilustračná snímka.


Počas prázdnin sa deti môžu stať konštruktérmi robotov, ale aj výskumníkmi počasia pri dobrovoľnom rozvíjaní zručností v informatike, fyzike či chémií v rámci bezplatných letných táborov realizovaných z národného projektu IT Akadémia – vzdelávanie pre 21. storočie.


 Denných letných táborov sa môžu zúčastniť žiaci druhého stupňa základných  škôl alebo prímy až kvarty 8-ročného gymnázia.

Témy letných táborov  sa v jednotlivých regiónoch budú prispôsobovať aktuálnemu záujmu. V rámci náplne programu sa aktívne využijú laboratória na univerzitách a iných výskumných pracoviskách. Bude to stretnutie detí, účastníkov IT táborov, s reálnymi vedeckými priestormi.

Rozširovanie vedomostí žiakov zábavnou formou na táboroch môže študentom pomôcť pri výbere štúdia strednej a neskôr aj vysokej školy. S ohľadom na aktuálne a perspektívne potreby vedomostnej spoločnosti a trhu práce je takáto príležitosť veľmi vhodnou pomôckou.

Tento projekt sa realizuje vďaka podpore z Európskeho sociálneho fondu a Európskeho fondu regionálneho rozvoja v rámci Operačného programu Ľudské zdroje a ja určený pre žiakov z mimo Bratislavského kraja.

Bližšie informácie sa dočítate TU alebo na oficiálnej webovej stránke národného projektu IT Akadémia.

Autor: (ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.08.2016
Poprad preinvestuje v lete na opravy školských budov okolo 800 000 eur
Leto v školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Poprad je v znamení rozsiahlych opráv, modernizácií i bežnej údržby. Celkovo mesto počas leta preinvestuje na tieto projekty okolo 800 000 eur. Najviac peňazí pôjde do materských škôl.
viac
07.07.2020
Zariadenie lesnej pedagogiky pripravilo zážitkové programy pre rodiny
Zariadenie lesnej pedagogiky v Krásnych Sadoch Mlynica pod Vysokými Tatrami spúšťa od 13. júla zábavno-vzdelávacie programy pre rodiny s deťmi.
viac
18.11.2020
B. Gröhling: V súvislosti s návratom detí do škôl sa stretneme s epidemiológmi
V súvislosti s návratom detí do škôl sa vedenie ministerstva školstva stretne s epidemiológmi vo štvrtok 19. novembra.
viac
12.03.2021
Hľadáme géniov na Slovensku
Desiaty ročník IQ olympiády otvoril registráciu. IQ olympiáda je zameraná na rozvoj logického myslenia detí, podporuje kreativitu a pre učiteľov a rodičov objavuje skryté talenty a dispozície detí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %