Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
28.06.2021 02:35

Beluša má za sebou deň v znamení dobrovoľníctva


Snímka zdroj: (OcÚ Beluša).


Vďaka ochote občanov v Beluši sa počas víkendu nanovo natreli obecné betónové skruže slúžiace na vylepovanie plagátov. Uznanie sa dostalo aj dobrovoľníkom, ktorí sa aktívne zapojili do priebehov 19 kôl antigénových testovaní v obci Beluša.


Beluša má za sebou deň, ktorý sa niesol v znamení dobrovoľníctva. Ako pilotný projekt dobrovoľníckych aktivít obec Beluša v sobotu 26. júna zorganizovala brigádnickú aktivitu očistenia a náteru 8 betónových skruží, ktoré slúžia na vylepovanie komerčných plagátov a sú oficiálnou plochou pre vylepovanie politickej reklamy. Boli v zlom stave, špinavé zo zvyškov lepidiel a starých plagátov. V rámci akcie boli zaschnuté zvyšky plagátov očistené a všetky skruže dostali jednotný šedý náter s modrým vyobrazením belušského erbu. Výsledkom premiérovej dobrovoľníckej akcie sú nielen reprezentatívne priestranstvá na vylepovanie plagátov, ale najmä dobrý pocit z aktívneho fungovania prepojenia „obec-občan“. Motto dobrovoľníckych aktivít v Beluši: „Mnoho vecí sa javí na prvý pohľad ako maličkosť, ale keď niečo zmení "svoju tvár", môže byť z toho veľká vec“ sa podarilo naplniť vďaka ochote a pomoci zamestnancov obecného úradu na čele s prednostom OcÚ Beluša, poslancov obecného zastupiteľstva (OZ), členov odborných komisií OZ, vrátane najmenších členov rodiny a belušských občanov.

Záverečné sobotné vyhodnotenie dobrovoľníckej akcie bolo určené nielen pre brigádnikov, ale aj pre takmer 90 pozvaných z radov dobrovoľníkov, zdravotníkov, zamestnancov obce Beluša či členov 3 obecných dobrovoľných hasičských zborov, vďaka ktorým sa v obci Beluša od 31. októbra 2020 do 5. júna 2021 zorganizovalo 19 kôl antigénových testovaní Covid 19, čo predstavuje 38 699 vykonaných testov.

„Pandémia a prijaté opatrenia boli aj pre obec veľkou neznámou. Vďaka ochote množstva Belušanov sme urobili všetko pre to, aby sa v našej obci mohli ľudia bezpečne a pohodlne otestovať.

Často riskovali svoje zdravie, obetovali voľné víkendy, nikdy ale neodmietli účasť bez vážneho dôvodu. Veľmi si ceníme ich prístup a toto dnešné posedenie je len malou formou nášho poďakovania a ocenenia ľudského a nezištného prístupu. Rovnako ďakujem aj všetkým zúčastneným na dnešnej brigáde a verím, že v nich zostal pocit dobre odvedenej práce. Beluša je opäť o niečo krajšia,“ zhodnotil Mgr. Patrik Štrbák, prednosta obecného úradu Beluša.

 

 

Autor: (Jana HULIAČKOVÁ, OcÚ Beluša)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.08.2018
Prihlasovanie sa na Týždeň dobrovoľníctva je spustené
Bratislava sa v septembri stane metropolou dobrých skutkov. Už teraz si môžete pozrieť a vybrať kde a ako by ste mohli nezištne pomôcť druhým v termíne od 15. – 22. septembra 2018. Do Týždňa dobrovoľníctva sa zapojí aj speváčka Sima Martausová.
viac
29.01.2021
Za prvý mesiac vyzbierali v Beluši 3 tony kuchynského odpadu
Ešte v roku 2019 obec Beluša zabezpečila do domácností v rodinných domoch kompostéry, čím si mohla uplatňovať výnimku a neuskutočňovať tento zber. Od 1. januára 2021 sa ale časť výnimiek zrušila a obec musela riešiť zber kuchynského odpadu v komplexnej bytovej výstavbe.
viac
13.07.2021
Beluša vytvorí viac miest pre aktívny oddych a šport
Obdobie letných prázdnin skôr evokuje relax a zmiernenie pracovného tempa. Podľa schváleného čerpania rezervného fondu a výdavkov obecného rozpočtu zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Beluši v mesiaci jún to však v najväčšej obci Trenčianskeho kraja na „uhorkovú sezónu“ nevyzerá.
viac
25.11.2021
Nový športový areál v Hloži ponúka priestor na šport i zábavu
Ešte v roku 2017 obec Beluša odkúpila od majiteľov pozemky v časti obce Hloža pri železničnej trati s cieľom budovania športového areálu v celkovej hodnote cca 40 tisíc eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %