Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
15.01.2024 11:15

BBSK podporil prevádzku skibusov sumou takmer 15-tis. eur


Ilustračná snímka (TASR)


Aj tento rok môžu obyvatelia a návštevníci Banskobystrického kraja využívať na cestu do zimných stredísk skibusy. Ich fungovanie finančne podporuje Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) už šiestu sezónu. Túto sezónu podporil ich prevádzku sumou takmer 15-tis. eur.


"Naším cieľom je umožniť fanúšikom zimných športov dostať sa do obľúbených zimných stredísk ekologicky a ekonomicky, a to bez nutnosti vycestovania vlastnými autami," uviedol predseda BBSK Ondrej Lunter.         

Na Horehroní premáva skibus na trase Brezno - Jasná Chopok Juh, Krupová a späť. Skibus premáva v období od 13. januára do 11. februára a od 16. marca do 24. marca len počas víkendov a v závislosti od priaznivých snehových podmienok. Počas jarných prázdnin, teda v čase od 17. februára do 10. marca, a veľkonočných prázdnin, teda od 28. marca do 2. apríla, bude premávať denne.         

Milovníci lyžovania sa skibusom dostanú aj do strediska Šachtičky. Jazdiť bude do 17. marca, a to počas víkendov, sviatkov a prázdnin. Denne bude vyrážať počas stredoslovenských jarných prázdnin od 19. februára do 23. februára.         

Skibus na trase Banská Bystrica - Staré Hory - Donovaly a späť premáva každý piatok na večerné lyžovanie do 15. marca. Od 10. februára do 9. marca bude jazdiť aj v soboty na 'ski-párty'.         

Na Skalku pri Kremnici premáva žltý minibus. Skibus bude jazdiť do 2. apríla cez víkendy a sviatky, denne cez stredoslovenské jarné prázdniny a veľkonočné prázdniny.         

Skibus Novohrad - Podpoľanie vyráža na cesty z Lučenca naprieč celým Novohradom do štyroch lyžiarskych stredísk nachádzajúcich sa v Biosférickej rezervácii Poľana. Ide o lyžiarske strediská Košútka, Kočanda, Zerrenpach - Látky a Kokava-Línia.         

Okrem podpory skibusov BBSK podporuje finančne už niekoľko rokov aj údržbu bežkárskych trás v kraji. Ako uviedla Daniela Volenská z krajskej organizácie cestovného ruchu Banskobystrický kraj Turizmus, bežkárskym lokalitám venujú osobitú pozornosť.         

"Vieme, že do našich lokalít prichádzajú bežkovať fanúšikovia tohto zimného športu z rôznych kútov Slovenska. Bežkovanie však nie je komerčná činnosť, na druhej strane je motívom príchodu do kraja a generuje príjmy zo spotreby ďalších služieb v regiónoch, preto vnímame potrebu finančne podporiť údržbu bežkárskych trás," uviedla Volenská s tým, že túto sezónu je na podporu údržby bežkárskych lokalít alokovaných 26-tis. eur.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.06.2020
Vybrané projekty participatívneho rozpočtu sa presúvajú na budúci rok
Realizácia občianskych projektov, ktoré hlasovaním vybrali obyvatelia Trebišova v rámci tohtoročného participatívneho rozpočtu mesta, sa pre koronakrízu presúva na budúci rok. Potvrdila to hovorkyňa trebišovskej radnice Martina Mištaničová.
viac
15.10.2020
B.Štiavnica požiada o návratnú finančnú výpomoc vo výške viac ako 240 000 eur
Banská Štiavnica požiada štát o poskytnutie návratnej finančnej výpomoci vo výške viac ako 240 000 eur. Poslanci mesta návrh schválili na stredajšom mestskom zastupiteľstve, informáciu potvrdila vedúca ekonomického oddelenia mesta Kamila Lievajová.
viac
15.04.2021
Projekt lepšieho uplatnenia absolventov v kraji získal prestížny grant
Rozvojová agentúra Banskobystrického samosprávneho kraja zaujala projektom moderného Kariérneho poradenstva dánsku nadáciu Velux Foundations.
viac
25.11.2023
BBSK: Krajskí poslanci vyjadrili podporu zachovať žiarsku pôrodnicu
Zastupiteľstvo Banskobystrického samosprávneho kraja vyjadrilo podporu zachovať žiarsku pôrodnicu, ktorá má pre nedostatok personálu pozastaviť svoju prevádzku na tri mesiace. Na rokovaní zastupiteľstva vo štvrtok schválili krajskí poslanci podporné uznesenie, v ktorom nesúhlasia s takýmto krokom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %