Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
31.01.2022 02:25

Bábkové divadlo oživuje svoj priestor


Snímka zdroj: (BSK).


Bratislavské bábkové divadlo (BBD), ktoré je v správe Bratislavského samosprávneho kraja (BSK), prechádza rozsiahlou rekonštrukciou zvonku i zvnútra. Kompletne vynovené bude foyer, javisko i hľadisko.


Divadlo bude mať aj úplne nové svetelné, zvukové a javiskové technológie. Rekonštrukcia bude ukončená v roku 2023.

„Stavebné práce sa po peripetiách opätovne rozbehli v auguste 2021. Veríme, že tentokrát to už pôjde až do zdarného konca a mladý divák si po 14 rokoch bude môcť pozrieť výnimočné predstavenia opäť na domovskej adrese na Dunajskej ulici,“ priblížil predseda BSK Juraj Droba.

Rekonštrukcia pozostáva z obnovy pôvodnej administratívnej budovy a výstavby novej divadelnej sály a foyer vo dvore. Aktuálne je dokončená základová doska a vytiahnuté murivo na 1. nadzemnom podlaží. Pokračuje sa debnením stropu a prípravou na položenie strechy.

„Zrekonštruované divadlo nebude pasívnou budovou, bude viac presvetlené, otvorené divákovi a prístupné aj na iné aktivity ako klasické divadlo. Deti budú mať k dispozícii priestory, kde sa budú môcť stretnúť s tvorcami, ktorí divadlo robia, ďalej detskú kaviareň, cukráreň či tvorivé dielne,“ ozrejmila Svetlana Waradzinová, riaditeľka odboru kultúry BSK. 

Aktuálne si predstavenia BBD môžete pozrieť v priestoroch Radošinského naivného divadla, kde hrá od 1.11. 2021.

Autor: (Lucia FORMAN, hovorkyňa BSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.08.2020
Letodivy ukončí PiPi Dlhá Pančucha
Po úspešnom prvom ročníku nechýbalo ani toto leto v župnom Bratislavskom bábkovom divadle letné hranie s názvom Letodivy. Doteraz herci odohrali sedem predstavení a pred sebou majú ešte jedno. Na záver poteší malých aj veľkých PiPi Dlhá Pančucha.
viac
28.10.2020
Renesančnú zvonicu začnú rekonštruovať na jar budúceho roka
Renesančnú zvonicu v Kežmarku začnú v ďalšej etape rekonštruovať na jar budúceho roka. Mesto vďaka úspešnému projektu druhý rok pokračuje v obnove národnej kultúrnej pamiatky, ktorá sa datuje do roku 1515.
viac
28.05.2021
Župa spúšťa rekonštrukciu Kaštieľa v Čunove. Vznikne tam Ekocentrum
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) sa po fázach príprav púšťa do komplexnej rekonštrukcie Národnej kultúrnej pamiatky Kaštieľa v Čunove. Rozdelená bude do viacerých fáz a na ich konci sa toto miesto premení na Ekocentrum pre širokú verejnosť každej vekovej kategórie.
viac
17.03.2022
„Zoška“ má kompletne vymenené všetky okná
Novými oknami, ktoré sú tradičnými stolárskymi výrobkami z masívneho dreva a dôslednou kópiou tých pôvodných, sa môže pýšiť župná Stredná priemyselná škola elektrotechnická (SPŠE) na Zochovej ulici.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %