Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
30.06.2022 12:35

Analýza nepreukázala znečistenie vody ani pôdy na území bývalej skládky


Ilustračná snímka: (tasr).


Na území bývalej stupavskej skládky a v jej okolí nehrozí environmentálne riziko. Na sociálnej sieti o tom informuje mesto Stupava na základe výsledkov analýzy znečistenia územia skládky.


"Počas vykonaného prieskumu bolo urobených osem prieskumných vrtov a dva hydrogeologické vrty, vyhodnotených bolo spolu 25 vzoriek. Nepreukázalo sa znečistenie pôdy, podzemných vôd či povrchovej vody," uviedla samospráva. Zistené mali byť lokálne znečisťujúce látky z povrchového priesaku do monitorovacích vrtov, priesaky boli sanované. "V skúmanom území tak nebolo preukázané riziko šírenia sa znečisťujúcich látok do podzemnej vody a podzemnou vodou, rovnako tak nehrozí ani kontaminácia povrchovej vody v Stupavskom potoku," zdôraznila samospráva.

Zistenia mesto doručí Slovenskej inšpekcii životného prostredia s cieľom vytvoriť komplexný obraz o stave skládky pred a po rekultivácii a tiež v súvislosti s následnou starostlivosťou a monitoringom.

Skládka ukončila prevádzku v roku 2009, mesto v súčasnosti pripravuje jej rekultiváciu a definitívne uzatvorenie.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.05.2017
Sociálna politika v trendoch a súvislostiach
Združenie miest a obcí Slovenska sa v rámci Centra sociálneho dialógu II. orientuje aj na sociálnu politiku.
viac
22.10.2018
Regionálni neštátni vlastníci lesov nesúhlasia s výsledkami analýzy ŠOP
Únia regionálnych združení vlastníkov neštátnych lesov Slovenska tvrdí, že nekontrolovateľnosť premnoženia podkôrneho hmyzu spôsobila aj bezzásahovosť chránených území v 5. stupni.
viac
24.01.2020
Organizácie analyzovali, ako chcú strany bojovať proti klimatickej kríze
Zelené organizácie analyzovali, ako chcú politické strany, kandidujúce v tohtoročných parlamentných voľbách, pristupovať k riešeniu klimatickej krízy a krízy biodiverzity. TASR o tom informovala Lucia Szabová z občianskeho združenia (OZ) Znepokojené matky.
viac
11.06.2020
ZMOS pripravuje analýzu posudkovej činnosti v mestách a obciach
Združenie miest a obcí Slovenska pripravuje analýzu posudková lekárska a sociálna činnosť v podmienkach miest a obcí. Dokument bude reagovať na dlhodobé problémy, ktoré spôsobujú nejednotnosť a roztrieštenosť tejto agendy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %