Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
26.02.2018 02:36

Výbory mestských častí majú 10-tis. eur na komunitné projekty


Ilustračná snímka


V rozpočte mesta Trnava je na rok 2018 vyčlenená suma 60.000 eur, určená je na projekty výborov mestských častí (VMsČ). Každý z nich môže použiť 10.000 eur na komunitné projekty, do ktorých sa zapoja aj občania.


Ako TASR informoval hovorca mesta Trnava Pavol Tomašovič - tento model uplatňuje mesto už tretíkrát. Vlani napríklad VMsČ Trnava-juh zorganizoval sídliskový festival Spájame sily, VMsČ v  Modranke zabezpečil za prostriedky odmenu pre správcu miestneho klziska na predĺženie prevádzkového času, uskutočnila sa letná grilovačka, karneval, kultúrno-spoločenská akcia spojená s varením guláša Na veku nám nezáleží. Členovia VMsČ Trnava-západ sa rozhodli venovať financie na zakúpenie a osadenie hracích prvkov na detskom ihrisku na Ulici Andreja Kubinu a konali sa ďalšie akcie.       

Nie všetky VMsČ však dokázali vlani minúť celú pridelenú sumu a tak namiesto minuloročných 20-tis. eur všetkým bola pridelená na rok 2018 polovica.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.01.2019
Ekologický čin roka v Trnavskom kraji možno prihlásiť do konca februára
Aktivity na budovanie environmentálneho povedomia verejnosti a na podporu zachovania biodiverzity podporuje Trnavský samosprávny kraj (TTSK) súťažou Ekologický čin roka. Aj za rok 2018 možno prihlásiť projekty, ktoré majú podiel na skvalitňovaní životného prostredia. Uzávierka je 28. februára.
viac
31.08.2021
Trnava požaduje od stavebníkov osádzať zelené strechy
Jedným z regulatívov na zmiernenie dosahov zmeny klímy, ktoré platia na území mesta Trnava, je povinnosť stavebníkov osádzať zelené strechy na budovách a zabezpečiť zadržiavanie zrážkovej vody. Uviedla to hovorkyňa mesta Veronika Majtánová.
viac
23.05.2022
O financie z rozpočtu mesta sa uchádza 15 komunitných projektov
Mesto Partizánske opäť finančne podporí zo svojho rozpočtu projekty na zlepšenie komunitného života. O podporu verejnosti sa uchádza 15 zámerov, samospráva prerozdelí sumu 10 000 eur desiatim s najväčším počtom SMS hlasov. Informovala o tom Martina Skaličanová z mestského úradu v Partizánskom.
viac
05.12.2022
Na komunitnú záhradu si Trnavčania môžu nájsť miesto aj sami
Najnovšia komunitná záhrada v Trnave je inštalovaná na Ulici Vladimíra Clementisa. Môžu ju využívať obyvatelia okolitých obytných blokov, ktorí majú záujem dopestovať v mestskom prostredí kvety či zeleninu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %