Streda 01.05.2024
Dnes má meniny 
Sviatok práce
°C
11.02.2020 11:55

Centrum sociálnych služieb Horelica otvorili po rekonštrukcii


Ilustračná snímka (tasr)


Rekonštrukcia Centra sociálnych služieb (CSS) Horelica v Čadci v celkovej výške viac ako 450-tis. eur prinesie úsporu energií a väčší komfort klientov. Po otvorení CSS o tom v pondelok TASR informovala hovorkyňa Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Martina Remencová.


Doplnila, že investíciu financoval ŽSK. "CSS Horelica tvoria tri samostatné časti, pričom rekonštrukcia sa realizovala na dvoch z nich. Zateplil sa obvodový plášť aj strop nad nevykurovanými priestormi suterénu, položila sa nová strešná krytina. Nové sú aj vstupné dvere, opravila sa dlažba aj bleskozvod. Kompletnou obnovou prešli balkóny - vymenili sa podlahy, nosná konštrukcia aj celá oceľová konštrukcia zábradlia," uviedla Remencová.       

"Verím, že sa klienti budú cítiť vo vynovených priestoroch dobre. Sú nielen krajšie, modernejšie, ale aj bezpečnejšie. V priestoroch je teplejšie a zároveň sa šetrí energia," povedala predsedníčka ŽSK Erika Jurinová.       

Podotkla, že niektoré budovy pobytovej i dennej starostlivosti majú často najlepšie časy za sebou. "Je to súčasť veľkého modernizačného dlhu, ktorý si mnohé centrá sociálnych služieb v našom kraji dlhodobo tlačia pred sebou. Našou snahou je však zveľaďovať zariadenia tak, aby sme spríjemnili pobyt ich obyvateľom a uľahčili prácu zamestnancom," uzavrela Jurinová s tým, že rekonštrukcia sa realizovala za plnej prevádzky.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.11.2017
Hornooravskú nemocnicu čaká rozsiahla rekonštrukcia
Žilinská župa kompletne zrekonštruuje a rozšíri gynekologicko-pôrodnícke oddelenie Hornooravskej nemocnice v Trstenej v pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja. Schválený projekt modernizácie bude financovaný v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu.
viac
19.06.2021
Skanzen vo Vychylovke čaká rozsiahla obnova jeho najvzácnejšieho skvostu
Žilinská župa dnes zahájila rekonštrukciu železničnej trate v expozícii Kysuckého múzea – skanzene Vychylovka. Bude sa týkať takmer 2-km údolného úseku historickej železnice od stanice Kubátkovia po železničné depo pred stanicou Skanzen, ktorá v súčasnosti slúži ako nástupište pre návštevníkov.
viac
24.11.2021
Most vo Vraní opäť slúži motoristom
Rekonštrukčné práce na dočasnom premostení v žilinskej mestskej časti Vranie ukončila NDS s týždňovým predstihom. Od stredy, 24.11. 2021 môžu motoristi naplno využívať zrekonštruovaný most, ktorý premosťuje rieku Kysuca. Podľa pôvodného plánu mali byť práce ukončené 30.11. 2021.
viac
25.01.2022
ŽSK dal zrekonštruovať časť ciest na Orave a Liptove
Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) dal v uplynulom období zrekonštruovať viaceré úseky ciest v regiónoch Liptov a Orava. Informoval o tom na sociálnej sieti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %