Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
18.02.2019 03:15

ÚPVII spustil webovú stránku na podporu Smart Cities


Ilustračná snímka


Špeciálna webová stránka www.smartcity.gov.sk ponúka pre samosprávy, organizácie, ale aj občanov a podnikateľov prehľadný súhrn všetkých projektov a výziev z eurofondov, ktoré slúžia na rozvoj slovenských miest a obcí.


„Často najmä malé obce nemajú kapacitu na to, aby v množstve ponúk dokázali nájsť to, čo môžu použiť, teraz to všetko nájdu na jednej internetovej stránke. Okrem toho tam nájdu dobré praktické príklady z obcí a miest na Slovensku i zo zahraničia, kde realizujú smart projekty. Budú sa tak môcť lepšie zorientovať a inšpirovať,“ uviedol vicepremiér Richard Raši.

Na stránke je tiež uvedený kontakt na poradensko-informačné centrá aj na Úrad podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu, na ktoré sa môžu záujemcovia obrátiť.

„Túto stránku sme robili aj na požiadavku Združenia miest a obcí Slovenska, pretože často obce a mestá ani netušili, že existujú nejaké projekty a výzvy, z ktorých môžu čerpať európske prostriedky na svoj rozvoj. Teraz to budú mať všetko na jednom mieste,“ povedal R. Raši.

Úrad vo všetkých krajoch vytvoril sieť informačno-poradenských centier, kde starostom či primátorom pracovníci zadarmo poradia, ako európske projekty robiť. Centrá pomôžu najmä tým samosprávam, ktoré nemajú prostriedky, aby si projekty pripravili na schvaľovací proces.

Autor: (Zdroj: ÚPVII))


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.12.2016
Po desiatich rokoch má mesto novú webovú stránku
Od začiatku decembra je v prevádzke vynovená oficiálna webová stránka mesta Myjava. Nahradila predošlý web samosprávy, ktorý fungoval prakticky desať rokov.
viac
20.07.2017
Samosprávy sa ešte môžu uchádzať o eurofondy na kompostovanie bioodpadu
Samosprávy sa ešte môžu uchádzať o eurofondy, ktoré im majú pomôcť s bioodpadom. Na obstaranie záhradných kompostérov na bioodpad produkovaný v domácnostiach je v aktuálnej výzve vyčlenených päť miliónov eur.
viac
22.01.2018
Slovenské mestá sa viac zazelenajú
Viac zelene, zdravšie ovzdušie či revitalizácia verejných priestorov. To sú oblasti, na ktoré môžu mestá získať finančné prostriedky z eurofondov. Agrorezort vyhodnotil prvé kolo výzvy z eurofondov zamerané na zelenú infraštruktúru a schválil 38 projektov za takmer 13 miliónov eur.
viac
17.07.2018
Eurofondy a vlastné financie najviac pomáhajú cezhraničnej spolupráci
Združenie miest a obcí Slovenska ukončilo prieskum zameraný na cezhraničný potenciál samospráv. Súčasťou reprezentatívnej vzorky boli mestá a obce situované do prostredia všetkých 36 prihraničných okresov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %