Nedeľa 06.10.2024
Dnes má meniny 
Natália
°C
04.10.2024 07:55

Župné cyklomosty sú po povodniach opäť otvorené a bezpečné


Snímka z diagnostiky cyklomostov. Zdroj: BSK


Diagnostiku cyklomostov vykonali interní zamestnanci Správy ciest BSK. Použitá bola mobilná mostná plošina. Vďaka nej bolo možné skontrolovať spodnú mostnú stavbu, ktorá bola z dôvodu zatopenia najkritickejšia.


Technici následne vykonali obhliadku a zisťovali, či sa tam nenachádzajú defekty ako praskliny, poškodená časť konštrukcie alebo tam nie je zaseknutá naplavenina. Kontrolované boli aj ložiská a mostné závery konštrukcie mosta, ktoré majú zásadný vplyv na jeho fungovanie. Kontroly ukázali, že cyklomosty nevykazujú poruchy brániace ich užívaniu.

Oba mosty – Cyklomost slobody aj Vysomarch sú výsledkom spolupráce BSK a Dolného Rakúska. Prekleňujú rieku Moravu a vďaka nim spájajú Bratislavský kraj s rakúskym zámkom Schloss Hof či mestečkom Marchegg. „Tieto cyklomosty spolu vytvárajú 22 km dlhý okruh povodím rieky Moravy a lužnými lesmi, ideálny na náročné, menej náročné i rodinné výlety. Financované boli z európskych zdrojov z programu cezhraničnej spolupráce a majú okrem iného aj jednu dôležitú funkciu. Podporujú cezhraničnú spoluprácu, regionálny rozvoj, ako aj rozvoj cykloturistiky. Želám vám krásne jesenné kilometre v sedle popri Morave a Dunaji a verím, že sa tam stretneme,“ dodal  Juraj Droba.

Autor: (ts-BSK, Michal Feik)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.08.2017
Námestie slobody ožíva
Hlavné mesto pokračuje v revitalizácii Námestia slobody, ktoré bolo dlhodobo v dezolátnom stave. Po ukončení prvej etapy revitalizácie chceme na námestie vrátiť život. V piatok 25. augusta pozývame všetkých na podujatie Námestie slobody ožíva, ktoré sa uskutoční od 18. hodiny.
viac
15.04.2019
Pamätník Ľ. Štúra v Štúrove sa v máji po vyše troch rokoch stane realitou
Po viac ako troch rokoch sa stane realitou pamätník Ľudovíta Štúra v Štúrove. Na dunajskom nábreží Námestia slobody ho 12. mája odhalia zástupcovia Matice slovenskej (MS).
viac
07.08.2021
Mesto vyhlásilo verejnú súťaž návrhov na obnovu Námestia slobody
Mesto Banská Bystrica v týchto dňoch vyhlásilo verejnú anonymnú jednokolovú urbanisticko-architektonickú súťaž návrhov na obnovu Námestia slobody, ktoré patrí k jedným z troch najväčších prestupných uzlov mestskej a prímestskej hromadnej dopravy.
viac
30.04.2022
Pozývame vás na slávnostné otvorenie cyklomosta VysoMarch
Slávnostné prestrihnutie pásky, divadielko pre deti, klauniáda, vystúpenia speváckych súborov či dychovky, to je len časť programu oficiálneho otvorenia novovybudovaného cyklomosta ponad rieku Morava. Na svoje si samozrejme prídu cyklisti, ale aj milovníci umenia či prírody.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.04 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.61 %