Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
10.03.2022 02:25

Župa opravuje cesty v okresoch Senec a Pezinok


Oprava cesty vo Svätom Jure.


Nový asfalt, vodorovné značenie ako aj vyššia bezpečnosť a komfort pre vodičov. To všetko prinesú opravy ciest II. a III. triedy, do ktorých sa pustil Bratislavský samosprávny kraj (BSK). V týchto dňoch prebiehajú opravy ciest vo Svätom Jure, v Bernolákove a Ivanke pri Dunaji.


„Zrekonštruovali sme už desiatky úsekov naprieč celým krajom. A aj v tomto roku budeme  v podobnom tempe pokračovať. Revitalizáciu majú napríklad za sebou cesty v Senci či Hrubom Šúre a aktuálne dokončujeme úsek v Bernolákove. Pre rok 2022 máme pre tento účel vyčlenených takmer 20 miliónov eur,“ povedal Juraj Droba, predseda BSK.

Cez jarné prázdniny opravila župa cestu III/1043 v Senci v úseku od kruhového objazdu v smere na obec Reca. Minulý týždeň sa začali opravy hlavnej cesty II/502 vo Svätom Jure a cesty tretej triedy III/1083 v Bernolákove na Dukelskej ulici.

Tento týždeň začal správca komunikácií s revitalizáciou ďalšieho úseku a to cesty v Ivanke pri Dunaji. Práce potrvajú približne desať dní. Oprava pozostáva z vyfrézovania pôvodných asfaltových vrstiev vozovky do hĺbky 10 cm, osadenia geomreže, ložnej vrstvy hrúbke 6 cm a obrusnej vrstvy (asfalt) v hrúbke 4 cm. Následne budú realizované zálievky a obnova vodorovného dopravného značenia.

Správca komunikácií bude v ďalších týždňoch pokračovať v revitalizácii ciest v Tomášove, Novej Dedinke a Turni.

„Prosíme vodičov o trpezlivosť a ohľaduplnosť. Robíme to pre vás,“ uzavrel Juraj Droba.

 

 

Autor: (Lucia FORMAN, hovorkyňa BSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.07.2020
Kraj má záujem o spoplatnenie ciest II. a III. triedy, rozhodli poslanci
Poslanci Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) na svojom mimoriadnom zasadnutí v stredu (29. 7.) schválili iniciovanie rokovania s Ministerstvom dopravy a výstavby SR a aktívne sa podieľať na príprave zmien v spoplatnení úsekov ciest.
viac
21.01.2022
Bratislavský kraj pokračuje v rekonštrukcii regionálnych ciest
Nový asfalt, vodorovné značenie ako aj vyššia bezpečnosť a komfort pre vodičov. To všetko prinesú opravy ciest II. a III. triedy, do ktorých sa minulý rok pustil Bratislavský samosprávny kraj.
viac
28.02.2022
BSK začal s opravou cesty v Senci, naplánovaných má viacero revitalizácií
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) začal s rekonštrukciou cesty III/1043 v Senci. Práce sú naplánované v čase jarných prázdnin, aby boli v čo najväčšej miere eliminované dopravné obmedzenia. Trvať majú do 6. marca.
viac
24.03.2022
BSK pri rekonštrukciách ciest aplikuje nové technológie
Správne zvolená oprava ciest predĺži ich životnosť o roky. Predchádza tomu podrobné mapovanie technického stavu. Na základe prehliadok priamo v teréne následne správca komunikácií volí vhodný a použiteľný spôsob rekonštrukcie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %