Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
28.02.2022 04:15

BSK začal s opravou cesty v Senci, naplánovaných má viacero revitalizácií


Ilustračná snímka: (tasr).


Bratislavský samosprávny kraj (BSK) začal s rekonštrukciou cesty III/1043 v Senci. Práce sú naplánované v čase jarných prázdnin, aby boli v čo najväčšej miere eliminované dopravné obmedzenia. Trvať majú do 6. marca.


Na tento rok má kraj naplánovaných viacero rekonštrukcií ciest za takmer 20 miliónov eur. Informovala o tom hovorkyňa BSK Lucia Forman. Vodičov žiada kraj o ohľaduplnosť a trpezlivosť.

"Aj v tomto roku ideme vo väčšom či menšom rozsahu revitalizovať krajské cesty. Aktuálne ešte budeme dokončovať stavby, ktoré sme vysúťažili v minulom roku," skonštatoval predseda BSK Juraj Droba.

Ide napríklad o cesty medzi Malackami a Pernekom, v Hrubom Šúre či medzi Pezinkom, Vinosadmi a Modrou. Revitalizácia sa týka aj vozoviek v Tomášove, Novej Dedinke, Turni, Dunajskej Lužnej, Ivanke pri Dunaji, Bernolákove, Svätom Jure či Marianke.

Na rok 2022 má kraj v pláne viacero revitalizácií, predpokladané náklady sú vyčíslené na takmer 20 miliónov eur. Ide napríklad o cesty II. a III. triedy medzi Pernekom a Kuchyňou, Kuchyňou a Rohožníkom, Blatným a Šenkvicami, Šenkvicami a Modrou, Slovenským Grobom a Viničným, Doľanmi a Štefanovou, Budmericami a Báhoňom či Dunajskou Lužnou a Studeným. Práce sa týkajú aj cesty v Tomášove, Moste pri Bratislave, cesty medzi Slovenským Grobom a Chorvátskym Grobom i medzi Kráľovou pri Senci a Hrubou Boršou.

Cesty II. a III. triedy spravuje spoločnosť Správa ciest Bratislavského samosprávneho kraja (SC BSK).

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.01.2022
Bratislavský kraj pokračuje v rekonštrukcii regionálnych ciest
Nový asfalt, vodorovné značenie ako aj vyššia bezpečnosť a komfort pre vodičov. To všetko prinesú opravy ciest II. a III. triedy, do ktorých sa minulý rok pustil Bratislavský samosprávny kraj.
viac
10.03.2022
Župa opravuje cesty v okresoch Senec a Pezinok
Nový asfalt, vodorovné značenie ako aj vyššia bezpečnosť a komfort pre vodičov. To všetko prinesú opravy ciest II. a III. triedy, do ktorých sa pustil Bratislavský samosprávny kraj (BSK). V týchto dňoch prebiehajú opravy ciest vo Svätom Jure, v Bernolákove a Ivanke pri Dunaji.
viac
24.02.2023
V aktuálnom roku plánuje BSK opraviť približne 55 kilometrov ciest
V roku 2023 má Bratislavský samosprávny kraj (BSK) v investičnom pláne obnovy komunikácií zahrnutých 23 úsekov ciest v celkovej dĺžke približne 55 kilometrov. Celková hodnota investície, ktorá ráta aj s opravou šiestich mostov, má dosiahnuť 23 miliónov eur.
viac
24.06.2023
BSK plánuje zrevitalizovať park v Malinove. Prinavráti mu zašlú slávu aj vzhľad
Krajinno-prírodný park v Malinove prejde komplexnou obnovou. Areál bude slúžiť na oddychové, kultúrne, vzdelávacie a historické aktivity. Prístupný bude širokej verejnosti. Ideový zámer schválilo zastupiteľstvo BSK na svojom zasadnutí v piatok 23. júna 2023.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %