Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
06.02.2021 11:05

ŽSK odporučil stredným školám neotvárať


Snímka (zsk)


Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) odporučil stredným školám neotvárať od pondelka (8. 2.) vzhľadom na blížiace sa prázdniny (15. 2.). Podľa hovorkyne ŽSK Martiny Remencovej neboli školy pripravené na túto situáciu, ani na testovanie.


"Je to individuálne, my sme im dali odporúčanie. Napríklad odborné školy sa chystajú otvoriť, ale iba praktickú časť," doplnila Remencová.       

Pripomenula, že takmer 80 percent všetkých stredoškolákov študuje v školách ŽSK. "Z celkového počtu 89 stredných škôl a jednej jazykovej školy má ŽSK vo svojej pôsobnosti 59 z nich - 15 gymnázií, jedno konzervatórium, jednu školu umeleckého priemyslu, šesť spojených škôl, 36 stredných odborných škôl a jednu jazykovú školu," dodala hovorkyňa ŽSK.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.02.2021
Mesto otvorí školy, rozšírilo aj testovaciu kapacitu
Mesto Spišská Nová Ves v súvislosti s otváraním škôl rozšírilo počas víkendu (6. - 7. 2.) testovaciu kapacitu mobilného odberového miesta. V meste budú od pondelka (8. 2.) otvorené všetky mestské materské školy. Základné školy otvoria svoje brány len pre žiakov prvého stupňa.
viac
06.02.2021
BBSK: Končiaci stredoškoláci sa vrátia do škôl, nie však vo všetkých okresoch
Stredné školy v zriaďovateľskej pôsobnosti Banskobystrického samosprávneho kraja dajú žiakom posledných ročníkov vrátiť sa od pondelka prezenčne do lavíc. Vyžadovať budú od nich negatívny výsledok testu na ochorenie COVID-19 a čestné prehlásenie o bezinfekčnosti od rodiča.
viac
01.03.2021
Nové Mesto by mohlo po prázdninách otvoriť škôlky a prvý stupeň škôl
Bratislavské Nové Mesto by mohlo po prázdninách otvoriť všetky svoje materské školy a tiež prvý stupeň základných škôl. Starosta Rudolf Kusý ubezpečuje, že mestská časť urobí všetko pre to, aby boli školy a škôlky bezpečným miestom.
viac
05.09.2022
V Strednej zdravotníckej škole otvorili zrekonštruovaný internát
Zrekonštruovaný internát s kapacitou 224 miest otvorili v pondelok v Strednej zdravotníckej škole v Žiline. Podľa predsedníčky Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Eriky Jurinovej si rekonštrukcia vyžiadala investíciu 2,5 milióna eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %