Piatok 10.05.2024
Dnes má meniny 
Viktória
°C
27.07.2022 01:30

Zrekonštruovaný bežecký ovál na Slávii už slúži svojmu účelu


Ilustračná snímka: (tasr).


Bežecké trasy v športovom areáli Slávia sú pripravené na používanie. Posledným krokom pred ich kolaudáciou je dokončenie osvetlenia a terénnych úprav. Informovalo o tom mesto Trnava.


Projekt bežeckých trás je súčasťou projektu komplexnej revitalizácie Slávie. "V areáli športoviska realizáciou pribudli nielen nové bežecké trasy, ale aj šikmá 200 metrov dlhá bežecká dráha, zrekonštruovaný vonkajší ovál atletického štadióna, nové osvetlenie, korčuliarska dráha a mobiliár tvorený odpadkovými košmi a lavičkami," uviedlo mesto.

Povrch bežeckých dráh je z červeného EPDM, ide o materiál s mechanickými vlastnosťami gumy a polyuretánu, ktorý zabezpečuje predovšetkým mäkkosť pri dopadoch. Vonkajší ovál štadióna získal novú povrchovú vrstvu v podobe jemnejšieho asfaltového koberca vhodného na korčuľovanie. Rovnaký povrch má aj nová dráha pre korčuliarov.

"Na nový bežecký a korčuliarsky okruh okolo futbalových ihrísk sa v zadnej časti areálu napája 200 metrov dlhá tréningová bežecká dráha so zmäkčeným povrchom. Tvorená je betónovým tubusom s dvojpercentným stúpaním a na okraji sú schody rôznych sklonov určené na záťažový tréning," informovalo mesto.

Novinka bude poskytovať podmienky na univerzálnu športovú prípravu širokej verejnosti od detí až po športových reprezentantov. Na jej realizáciu mesto získalo dotáciu z Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR vo výške 100 000 eur.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.05.2020
Malackí poslanci odsúhlasili opravu atletickej dráhy v parku
Mesto Malacky dostalo dotáciu od Slovenského atletického zväzu (SAZ) vo výške 250 tisíc eur na rekonštrukciu atletickej dráhy v Zámockom parku. Pôvodne požadovaná suma bola 400 000, avšak zväz kvôli množstvu žiadostí z celého Slovenska pridelil nižšiu sumu.
viac
23.12.2020
Kraj podpísal s MK zmluvu na 7,7 milióna eur na kreatívne centrum
V Trnave vznikne nové Kreatívne centrum, na ktorého vybudovanie podpísal Trnavský samosprávny kraj (TTSK) s Ministerstvom kultúry (MK) SR zmluvu. Informoval o tom predseda TTSK Jozef Viskupič.
viac
11.02.2021
Nitra zrekonštruuje atletický ovál na ZŠ kráľa Svätopluka
V areáli nitrianskej Základnej školy kráľa Svätopluka budú môcť športovci využívať zrekonštruovaný atletický ovál. Projekt za viac ako 125 000 eur už na svojom februárovom rokovaní schválilo mestské zastupiteľstvo.
viac
30.03.2022
Mesto chce zrekonštruovať atletický ovál na Dubničke
Samospráva Bánoviec nad Bebravou chce zrekonštruovať atletický ovál v areáli Základnej školy (ZŠ) Gorazdova. Financie na tento účel žiada z Fondu na podporu športu. O mimorozpočtové zdroje sa radnica uchádza aj na ďalšie dva svoje projekty.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %