Nedeľa 19.05.2024
Dnes má meniny 
Gertrúda
°C
06.04.2018 11:50

Zrekonštruovanú škôlku odovzdali do užívania za prítomnosti ministrov


Starosta obce Vojany Štefan Czinke a minister životného prostredia SR László Sólymos pri prehladke priestorov zrekonštruovanej budovy Materskej školy v obci Vojany (okres Michalovce. FOTO TASR - Roman Hanc.


Zrekonštruovanú budovu materskej školy v obci Vojany v Michalovskom okrese vo štvrtok odovzdali do užívania za prítomnosti ministrov životného prostredia Lászlóa Sólymosa a dopravy Árpáda Érseka (obaja Most-Híd). Aj to bol jeden z dôvodov ich návštevy na Zemplíne.


V rámci Environmentálneho fondu išla na obnovu objektu dotácia vo výške 40-tis.  eur. Podporovať tak môžu podľa ministra envirorezortu projekty, ktoré znižujú energetickú náročnosť nielen škôl, škôlok, kultúrnych domov, ale aj obecných úradov. V tomto roku majú na tieto aktivity vyčlenených 10 miliónov eur.       

"Keď človek odovzdáva takúto budovu pre deti, voči ktorým, ja si myslím, máme tú najväčšiu zodpovednosť, aby mohli vyrastať v príjemnom, peknom a zdravom prostredí, tak to je vždy taká príjemná chvíľa pre každého. Som rád, že aj tu vo Vojanoch a nielen tu, ale aj vo viacerých obciach na celom Slovensku sa môžu takéto projekty realizovať a ministerstvo životného prostredia ich podporuje," uviedol Sólymos pre TASR. Cieľom projektov je podľa jeho ďalších slov okrem zlepšenia energetickej efektivity budov, čo sa odrazí v nižších nákladoch na ich prevádzku pre obec, aj obnova ich vzhľadu.       

Ako TASR informoval starosta obce Štefan Czinke, materskú školu postavili v roku 1978. V rámci dotácie realizovali napr. zateplenie budovy, výmenu drevených okien za plastové, tiež vonkajších parapetov, odkvapových rigolov či bleskozvodov. "Máme dve triedy, dokopy navštevuje škôlku 33 detí," doplnil s tým, že v budove sa nachádza tiež kuchyňa, v ktorej sa pripravujú obedy aj pre žiakov miestnej základnej školy.       UPOZORNENIE: TASR ponúka k správe zvukový záznam, videozáznam a foto.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.06.2016
Na likvidáciu čiernych skládok pôjde ďalších 7 miliónov eur
Minister životného prostredia László Sólymos (Most-Híd) sa rozhodol pokračovať v programe Veľké upratovanie Slovenska, s ktorým prišiel jeho predchodca Peter Žiga (Smer-SD). Pôjde o druhé kolo programu, v tom prvom sa prerozdelilo vyše deväť miliónov eur.
viac
05.01.2018
Minister Sólymos by chcel v tomto roku dotiahnuť zonáciu TANAP-u
Minister životného prostredia László Sólymos by bol rád, keby sa v tomto roku podarilo dotiahnuť zonáciu Tatranského národného parku (TANAP). O potrebe nového modelu fungovania v Tatrách sa hovorí už roky.
viac
05.04.2018
Envirorezort podporuje aj riešenie biologicky rozložiteľného odpadu
Riešenie odpadového hospodárstva, biologicky rozložiteľného odpadu či zberné dvory v obciach. Aj toto sú priority Ministerstva životného prostredia SR. Pri oboznámení sa s fungovaním zberného dvora v obci Oborín v Michalovskom okrese to vo štvrtok uviedol minister László Sólymos).
viac
27.05.2020
PET fľaše by sa mohli zálohovať už v roku 2022
Zavedenie zálohovania jednorazových obalov by sa malo spustiť podľa pôvodného plánu v roku 2022. Zálohovanie sa odložilo na rok 2023 pre pandémiu koronavírusu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %